Under Holmenkollstafetten i mai i år, løp Vollan IK inn til en 17. plass. Kjell Arve Husby uttalte til Opdalingen etter løpet i mai at de beholder plassen og at det var de fire siste lagene som rykket ned til pulje to.

Fem måneder etter løpet, fikk klubben andre nyheter. Vollan IK ble nedgradert til pulje to og mistet plassen i eliteklassen.

Opdalingen har fått tilgang til mailen som Vollan IK fikk fra arrangøren IK Tjalve.

- Dere fikk for en måned siden beskjed om at de lagene med de 18 beste tidene i 2017 ville løpe i eliteklassen i 2018. Vi fikk flere tilbakemeldinger på at det var uheldig å innføre en ny regel med tilbakevirkende kraft. Dette ble gjennomgått på gårsdagens styremøte for IK Tjalve, og vi er enige i at overgangsendringen må utsettes. Det vil si at reglene forblir uendret for stafetten i 2018, og at 2019 løpes med ny ordning basert på 2018-resultater. Vi tar også selvkritikk for måten dette ble forsøkt innført, og beklager, skriver arrangøren i e-posten.

– Jeg har både skriftlig og muntlig beskjed fra arrangørene at vi beholder plassen. At vi får denne beskjeden fem måneder etter løpet, er uhørt. Jeg er redd dette kan gå utover motivasjonen til utøverne og at noen velger å skifte klubb, nå som vi ikke er med i eliteklassen, sa Husby til Opdalingen etter at nyheten ble kjent.

En positiv avslutning på saken

Husby sendte en mail til arrangøren, hvor han var klar og tydelig på hva han mente om saken.

Kun få dager etter sjokkbeskjeden, snudde arrangøren Tjalve i avgjørelsen. Vollan IK får likevel løpe i eliteklassen under Holmenkollstafetten neste år.

– Vi tar det til følge ved at Vollan løper elite i 2018. Det har blitt en del problemer her det siste året med løsslipping av reglene grunnet ustabilitet i administrasjonen. Dette skal vi ha på plass fra nå av, både regler og kontinuitet i administrasjonen, slik at det blir rettferdig og forutsigbart. Tjalve beklager alt tullet som har vært involvert med overgang til ny regel. Vi skal ha det rettferdig for lagene, og Vollan i eliteklassen er siste brikke for å få det på plass, skriver arrangøren i en e-post til Vollan IK.

Husby er glad for at enden på visa fikk en annen lyd.

– Det er i eliteklassen vi hører hjemme. Jeg er veldig glad for at saken fikk en positiv utvikling for vår del, men dette har vært en sak som har tatt mye energi og skapt mye frustrasjon og irritasjon i klubben, sier han.

– Kommer dere til å stille på stafetten neste år?

– Vi kommer nok til å stille og vi har planer om å sende nedover et herre- og damelag neste år, sier Husby.