Håndballsesongen for store og små i Oppdal og Rennebu er like om hjørnet, og til helga starter de første kampene for de yngste spillerne.

Damelaget til Rennebu har allerede spilt to kamper, og står med to seire av to mulige. De slo Sokna 20–8 første kampen, før de vant 29–16 mot Flå 3 kampen etter.

– Så langt er vi veldig fornøyde med starten på årets sesong, og vi ser fram til resten av kampene, forteller trener Olaug Knutsen til Opdalingen.

– God blanding

I år er det en god blanding av spillere med på laget; de yngste spillerne er i 16-års alderen, mens den eldste spilleren er passert 40 år.

– Jeg tror det er utrolig bra å blande ungt og eldre, og alle sammen går veldig godt sammen. De eldste bidrar med mye rutine, mens de yngre har gutsen som skal til, og sammen blir dette en veldig god blanding, forteller Knutsen.

Hun forteller at de yngste ikke blir for små på banen og at de tar nivået ganske bra.

Oppdal har ikke eget damelag, og flere av oppdalsdamene er i år med damelaget i Rennebu.

– Dette er et samarbeid som fungerer utmerket. Laget er en flott gjeng spillere som går veldig godt sammen, sier treneren.

– Jeg håper dette samarbeidet kan fortsette i mange år framover. I Rennebu er det ikke mange spillere å ta av, og når mange flytter ut av bygda på grunn av skole og jobb, blir vi veldig få igjen. Dermed er det viktig at vi klarer å ha et slik samarbeid med nabokommunen, slik at det fortsatt kan være et lag i regionen vår, sier hun.

Hun legger til at det er viktig å ha et lag på høyere nivå, slik at de yngre spillerne har noe å strekke seg etter.

– Plass til flere

I fjor havnet laget midt på tabellen. Knutsen forteller at de i år har en målsetting om å ligge i samme sjikte også i år.

– Det kommer til å bli en spennende sesong, og vi kommer til å møte tøff motstand, blant annet tror jeg Orkanger blir tøffe i år, sier hun.

De har også fått stor hjelp av Arne Martin Hårstad i forkant av årets sesong.

– Han er lærer på håndballinja på Meråker videregående, og han har vært på en del treninger med oss. Han har lært oss veldig mye, og spillerne stråler etter at de har hatt en treningsøkt med han, sier hun.

Da de bestemte seg tidligere i år for å ha lag, var de 11 personer som møtte opp. I ettertid har det kommet til flere, og nå er de nærmere 18–19 spillere på trening.

– Det er veldig stas at så mange ønsker å være med, men det er fortsatt plass til flere på laget, sier Knutsen.