Hver torsdag fram til jul vil Andrine Myran (18) kjøre en time med blant annet latinamerikanske rytmer med enkel koreografi.

– Dette er et dansetilbud for gutter og jenter mellom 12–16 år og det skal være et lavterskeltilbud til våre yngste medlemmer. Vi hadde vår første time i går torsdag og nå har vi et komplett tilbud til de fra seks år og oppover, forteller daglig leder ved Spenst Oppdal, Siri Hoseth til Opdalingen.

Med seg på laget har hun fått med seg Andrine, som har lang fartstid innenfor dansen.

– Vi håper at dette tilbudet er med på å få barn og unge med på fysisk aktivitet, sier hun.

– For jenter fra 15 år og oppover er det ikke alle som føler seg komfortabel med å være i styrkesalen, og da kan denne timen være med på å gi en god start for å benytte seg av resten av det brede tilbudet vi har her på Spenst. I tillegg passer det ikke for alle å være med på organisert idrett, og da er det fint at de kan trekke inn i salen å være med på en slik time. Man finner hverandre og man kan hente inspirasjon og glede fra hverandre, sier Myran.

Så langt er det ti som har sagt de vil være med på dette og de er alle under 15 år. Men fortsatt har de plass til flere.

– Jeg ble inspirert

Da 18-åringen ble spurt om å være med på dette, ble hun veldig glad.

– Da jeg fikk forespørselen fra Siri, skjedde alt så fort, dette skulle faktisk realiseres og jeg ble veldig gira og inspirert, sier Myran.

De påpeker begge at dette tilbudet ikke er noe konkurranse med kulturskolen.

– Nå får vi mer dans i Oppdal og vi må ikke se på det som en konkurranse, sier Myran.

– Hvordan blir timene lagt opp?

– Jeg kommer til å kjøre forskjellige typer musikk. Det blir både latinamerikanske rytmer og andre dansestiler. Det kommer til å bli danseinspirert trening, sier Myran.

– Vi håper dette blir en suksess, og at vi etter hvert kan utvide med flere gruppetimer til denne aldersgruppen etter jul, sier Hoseth.

– En selvfølge

– Hvorfor ønsket du å ha med deg Andrine på laget?

– Da jeg fikk tips om henne, slo det meg at det var en selvfølge. Jeg kjenner henne fra tidligere og responsen jeg fikk, kan ikke beskrives. Hun sto her og trippet og ønsket å komme i gang med en gang, sier Hoseth.

Selv har 18-åringen tenkt på å studere i retning å bli lærer.

– Jeg har treningsledelse på skolen og det at jeg får lede dette dansetilbudet, gjør at jeg får bruk for det jeg har lært og jeg kan ta med meg det jeg lærer videre. Jeg har lyst å gjøre noe innen pedagogikk og kanskje jeg får lyst til å jobbe her i framtiden, sier hun med et smil om munnen.