Forrige helg gikk regionmesterskapet for lag og kretsmesterskapet individuelt i dressur av stabelen ved Bruråk Gård. Det var Bruråk hestesportsklubb som arrangerte dressurstevnet.

Rytterne Ingvill Sannes med Zan Day og Emma Løkken med Katholms Minot tok gull i regionmesterskapet i dressur lag. De forsvarte gullet fra i fjor. 12 år gamle Emma Løkken på Countdown RB forsvarte i tillegg sin tittel som kretsmester for ponni, og vant gull forrige helg.

– Kjempegøy når alt klaffer

– Følelsen da vi vant lagkonkurransen var veldig bra. Vi følte at vi kanskje fikk litt dårlig betalt for et bra program, men vi vant likevel, forteller Ingvill Sannes til Opdalingen.

Emma Løkken var også veldig fornøyd med helga.

– Jeg synes det gikk veldig bra og det var første gangen jeg deltok på et stevne med min ponni, for i fjor red jeg en annen ponni. Følelsen av å vinne for andre året på rad var artig og det var veldig gøy å ha med Ingvill på laget, vi kjenner hverandre godt, sier 12-åringen.

I lagkonkurransen skulle de egentlig være tre ryttere, men den ene rytteren trakk seg fra konkurransen i uka før konkurransen. Dermed ville begge resultatene til både Emma og Ingvill telle. Da prosentene ble lagt sammen, var det Emma og Ingvill som ble utropt som vinnere, men en vinnerprosent på 129,3. Det var kun 0,4 prosent som skilte ned til 2.-plassen.

– Emma fikk høyest prosent av alle som var med, 66,4 og Ingvill fikk også solide 62,9 prosent. I tillegg var Emma den yngste deltakeren på hele stevnet, forteller Louise Almlund Løkken.

– Jeg var veldig stolt da de ble utropt som vinnere. Vi deltar på stevner for å vinne og det er kjempegøy når alt klaffer. Både Emma og Ingvill hadde veldig gode programmer, sier hun.

– Kjekt å få vise seg fram

I tillegg til å forsvare gullet i lagkonkurransen, tok 12-åringen også gullet hjem i kretsmesterskapet.

– Det er utrolig kjekt å kunne vise seg fram å få lov til å være høydepunktet. Jeg var ikke særlig nervøs før jeg skulle i aksjon, men jeg var mer nervøs for ponnien og hvordan han ville reagere på være med på stevne, men det gikk veldig bra, sier hun.

Fram mot mesterskap og stevner er det utallige treningstimer som ligger bak. Til vanlig er Emma i stallen tre til fem dager i uka, mens når stevner og konkurranser nærmer seg, blir det ofte sju dager i uka med trening.

I år har hun vært medpå stevner hun har hatt mulighet til å være med på, men Almlund Løkken forteller at det er vanskelig å kombinere sin egen stevnekalender med datterens.

– Til eldre hun blir, jo enklere blir det å kombinere stevnekalenderne. Fra neste år, når hun blir 13 år, kan hun begynne å satse internasjonalt i children, som er en ny kategori for 12–14 år på hest, sier Almlund Løkken.

Ingvill Sannes er fra Tynset og har vært medlem av Oppdal hestesportsklubb i to år.

– Grunnen for at jeg ønsker å være med i denne klubben, er fordi det gjøres mange gode ting i klubben. I tillegg får jeg god hjelp fra Louise Almlund Løkken og det er artig å kunne være med henne. Her i Oppdal har jeg tilgang på trenere og treningsforhold, sier hun.

– Hvordan har din sesong vært?

– Vi er fornøyde med det vi har gjort så langt og vi er nok bare på 60 prosent av det vi kan klare. Jeg ser fram til en bedre sesong neste år, sier Sannes.

Det neste stevnet som både Emma og Ingvill skal delta på er landsstevnet på Nes i slutten av september. Almlund Løkken skal allerede om ti dager delta i NM på Borge.