Til helga er det klart for Fjellenern Oppløp og Dynafit Trollheimen Fjellmaraton. Kun dager før det braker løs er det allerede mange som har meldt seg på.

– Vi begynner å bli klar til helga og vi har ting noenlunde under kontroll, forteller fungerende daglig leder i Enern Oppdal, Ida Hindseth Bjerkaas og Martine Hårstad til Opdalingen.

Oppløpet går av stabelen på lørdag og Hindseth Bjerkaas forteller at de håper å kunne stabilisere deltakerantallet og forhåndspåmeldingen tyder på at de skal klare det.

– Per dags dato ligger vi foran fjoråret på denne dagen. I fjor var det 420 påmeldte deltakere til oppløpet, sier Hårstad.

– Fjellenern er et arrangement hvor alle kan være med og det passer for både store og små. Dette er et innarbeidet arrangement i Oppdal og vi håper på en fin familiedag, sier Hindseth Bjerkaas.

Strindheim kommer blant annet med 100 deltakere og de har fått skreddersydd et program for hele helga.

Dynafit Trollheimen fjellmaraton er det tredje i rekken og arrangørene forteller at de allerede har slått fjoråret sammenlagt.

– I fjor var det 344 påmeldte, mens nå er vi oppe i 369 påmeldte, sier Hårstad.

– Hva tror dere grunnen er for at flere melder seg på et fjellmaraton?

– Det er nok trenden og det har blitt mye mer populært å løpe i fjellet. Det er flere som får øynene opp for opplevelsen et slikt løp gir. I tillegg krever den ikke så kostbart utstyr som mye annet, sier Hårstad.

I fjor var det Malene Blikken Haukøy og Ola Hovdenak som vant dame- og herreklassen. Så langt er det noen oppdalinger som har meldt seg på, men de håper at flere melder seg på når løpet nærmer seg.

Arrangørene har også vært ute å testet løypa til maratonet -på søndag. De melder om kjempefine forhold i løypa og at det er optimale løpeforhold.

– Hvilke forventninger har dere til helga?

– Det er første gangen vi arrangerer både oppløpet og fjellmaraton, så det blir spennende å gjøre noe nytt. Det er veldig artig å få lov til å være med på folkefesten og vi ønsker at både publikummere og deltakere skal få en fin dag. Værmeldingene ser også ut til å være på vår side, sier de.