Både 7-er og 9-er laget til Oppdal G14 gikk til topps i sine avdelinger. Neste helg reiser hele troppen til Trondheim og Abrahallen for å kjempe om kretsens pokal. Trenerne Kjetil Myrle og Hans Erik Røsten forteller at laget har tatt store steg denne sesongen.

– En av suksesskriteriene er at Oppdal etter god innsats fra mange engasjerte har blitt en kvalitetsklubb. For G14 har låne- og hospiteringsordning til og fra andre årskull vært viktig. Uten det hadde det ikke vært så mange gode fotballspillere i Oppdal, forteller Hans Erik Røsten til Opdalingen.

Han forteller videre at det foregår spennende prosesser for tiden. Det er veldig mange gutter og jenter som spiller fotball, men Oppdal har ingen stor tradisjon innenfor fotball, sammenlignet med for eksempel ski. Både bygging av klubbstruktur og arbeid med å innføre fotballkultur gjøres med stor innsats for tiden, kan Røsten fortelle.

– Laget har tatt store steg

Årets tropp i G14 består av 18 spillere, inklusiv tre keepere.

– 13 av dem har vært oppe på G16 og spilt kamper. De har tatt store steg og det har vært med og hjulpet på at vi har hatt en god sesong, sier Kjetil Myrle.

De har vært trener for laget i henholdsvis de siste fire og seks årene.

– Hva vil dere si er styrkene til G14?

– Her legges det til rette for alle, uansett hvor på ferdighetsstigen spilleren befinner seg. Kombinasjonen av å ha plass til alle og samtidig unne hverandre suksess er viktig, sier Røsten.

Samholdet på topp

Amund Hokseng Øien (14) og Even Bretten (14) forteller at de har hatt en kjempebra sesong.

– Vi føler vi har spilt bra og vi har kriget hardt. Vi har vært fokusert i alle kamper og utført de oppgavene vi har satt oss før en kamp, sier de.

– Vi har et mål og da går vi all-in for det, sier Hokseng Øien.

Det er spesielt to kamper de ønsker å trekke fram fra årets sesong som de husker ekstra godt.

– Kampen mot Hitra husker jeg veldig godt, for 9-er laget avgjorde på overtid. Det var 3–3 til overtiden nesten var over, og da viste vi styrke og klarte å sette inn vinnermålet på overtid, slik at vi vant 4-3, sier Hokseng Øien.

Bretten vil også trekke fram en lignende kamp, men da var det Sjetne som var motstander på andre banehalvdel. Der ledet Oppdal 1–0 før Sjetne utlignet i siste minutt.

– Vi klarte å score andre målet i siste sekund slik at vi vant 2–1. En av våre styrker er at vi har klart å vippe slike jevne kamper i vår favør, sier han.

– Hvordan er det å være trener for denne gjengen?

– Det er kjempeartig. Sammen med ungdommene er det mye moro og det er et veldig bra samhold i gruppa. Når vi reiser på bortekamper og cuper, har vi fått inn en minibuss, slik at vi gjør noe mer ut av det. Nå mangler vi bare et klubbhus slik at vi kan få garderobepraten, sier trenerne.

Kan ta med to pokaler hjem til Oppdal

– Hvordan blir det å skulle kjempe om kretsens pokal?

– Det kommer til å bli veldig spennende. Det har vært et mål hele sesongen og vi kan klare å ta pokalene med hjem om vi spiller på vårt beste og får til det vi kan. Nå vil vi helt til topps, sier de.

Både Røsten og Myrle er spent på hvordan det blir å skulle spille om kretsens pokal neste helg.

– Jeg er veldig spent på oppsettet. 7-er laget skal møte Sparbu og Sjetne, mens 9-er laget skal møte Utleira. Vi kommer til å møte lag vi ikke har spilt mot før, så det kommer nok til å bli noen spennende og jevne kamper, sier Myrle.