Forrige helg mottok Freidig Orientering beviset på at de er kåret til «Årets arrangement» i O-Norge etter at de arrangerte O-festivalen i Oppdal i slutten av juni i år.

– Dette er en stor anerkjennelse for oss som arrangør, og vår måte å arrangere på. Vi legger stor vekt på det sportslige i våre arrangement. Og det er da motiverende for oss å se at både deltakere og Norges Orienteringsforbund setter pris på dette, sier løpsleder Andreas Sylte i Freidig Orientering til orientering.no.

Oppdal kan blir arrangør også i fremtiden

Sylte hadde gleden av å ta imot prisen under Norges Orienteringsforbunds arrangørseminar, sammen med klubbkollega Pål Kittilsen.

Sistnevnte hadde ansvaret for resultatservice, som klubben valgte å gjøre på egen hånd, både for bredden og eliten. Arrangørene ser ikke bort fra at de kommer til å stelle i stand flere store festivaler i fremtiden.

– Jeg skal ikke legge skjul på at vi har «følere ute» når det gjelder nye «storarrangement», men vi må også ha i bakhodet at vi skal være med som en av arrangørene under O-ringen i 2021, forteller Kittilsen.

Under arrangementet i sommer fortalte leder for hovedkomiteen, Arild Holm Clausen, at de kanskje kommer til å søke flere ganger om å få arrangere O-festivalen i Oppdal.

– Kompakt og sentrumsnær arena

Oppdalsordfører Kirsti Welander var også innom den store O-festivalen i sommer, og kan bekrefte at det var et veldig godt arrangement.

– Det var artig at de fikk en slik utmerkelse. Arrangøren sa de var veldig fornøyd med arenaen. Den er kompakt og nært sentrum. Skogsområdet i Kåsen er kjempebra for deres aktivitet, sier Welander til Opdalingen.

Selv om Oppdal kun bidro som arrangørsted, forteller ordføreren at klubben fra Trondheim samarbeidet med flere lokale aktører.

Diplomet for Årets arrangement 2017 ble naturligvis med til Trondheim og skal henge i Freidigs klubbhytte Fjellsetra i Bymarka.