Siri Johansen (17) og pappa Stein Havdal i Havdal Racing Team er nå på tur hjem til Rennebu etter fire uker med dragrace i Sverige og Finland.

Her avsluttet den unge dragracekjøreren turneen med å ta en fin 2. plass på dragracebanen i Selfors, like ved Skellefteå.

- Det ble helt greit og en fin avslutning på turen. Vi har fått kjørt mye, selv om det har regnet noen dager, forteller Siri på vei hjem til Berkåk.

I det første løpet i den fire uker lange touren, gikk Siri helt til topps i svenske Orsa. Med en sterk 2. plass nå på lørdag, kan en i hvert fall si at oppholdet i Sverige og Finland både begynte og sluttet bra.

Det trøbles litt med maskineriet, så Siri har det klart hva pappa Stein har å gjøre de nærmeste dagene.

- Vi har slitt litt med turtelleren og vassmåleren, så nå er det hjem for å mekke, forteller hun.

Siri skal jobbe litt på Rema 1000 på Berkåk mens hun er hjemme, før teamet om to uker igjen setter seg i bobilen. Denne gang for å dra til Gardermoen og konkurransen Drag Challenge.

- Det er hjemmebane på en måte, så vi jo har planer om å få til noe. Men først må mekanikeren begynne å gjøre jobben sin, sier hun smilende.

Mekanikeren gjør så vidt vi kan se en akseptabel jobb allerede, for Team Havdal leder faktisk Europaligaen etter helgas løp i Selfors. Ligaen består av 7, 8, 9 løp (hun er litt usikker), der det gjenstår fire (sikker).

- To av løpene går på Gardermoen, mens det siste arrangeres i Sundsvall. Første eller andreplass sammenlagt til slutt, er innafor, sier Siri Johansen til Opdalingen, fra et sted inne i de dype svenske skoger, på tur hjem til Berkåk.

Se bilder fra Havdal Racing Teams fire uker lange dragrace-turnè øverst i saken!