Opdal Jæger- & Fiskarlag (OJFL) drar i gang jakt- og fiskeskole for barn og ungdom. Skolen består av totalt elleve kvelder, og har plass til tolv deltakere. Kurset har en aldersgrense på 12 år og oppover til videregående skolealder.

Deltakerne kan være med på skyting med luftgevær og kaliber 22, rifletrening i simulator, hagletrening i simulator, snekring av fuglekasser, fluebindingskurs, isfiske, orrfuglleik med fotografering, fluekasterkurs, fiske i fjellvann og fisketur med overnatting.

– Vi tror det er mye ungdom som har lyst til å lære mer om de ulike områdene naturen har å by på. Her kan de være med på opplevelser de ellers ikke ville fått, sier leder Jan Bredeveien i jaktutvalget i OJFL.

For å kunne gjennomføre skolen har det lokale jeger- og fiskerlaget fått 22.000 kroner i støtte fra Norges Jeger- og Fiskerforbund.

– Det er en høyt prioritert aktivitet nasjonalt. Mange steder rundt om i landet blir skolen gjennomført, forteller Bredeveien.

Erik Gunnar Fagerhaug er leder for fiskeutvalget i OJFL. I tillegg til å ha ansvaret for fiskeaktivitetene på kurset, skal han være med ungdommen på orrfuglleik i slutten av april neste år.

– Orrfuglleik er en genetikk som er flere tusen år gammel. Før vi skal overvære det hele må jeg ha en grundig prat med deltakerne. Slike turer er egentlig veldig kostbare. Naturfotografer betaler mellom 5.000 og 10.000 kroner for å være med på det, sier Fagerhaug.

Den første påmeldingen til skolen tikket inn allerede morgenen etter den ble kjent. Bredeveien forteller hvorfor de har satt et tak på tolv deltakere.

– Vi vil jo at deltakerne skal få litt igjen for å være med, og da kan de ikke stå i kø. Blir dette vellykket kan vi kanskje ha to grupper neste år, sier han.

Skolen har oppstart 19. oktober ved Oppdal skytebaneanlegg i Kåsen. På programmet står det skyting med luftgevær og kaliber 22. Her vil det bli lagt vekt på sikkerhet.