Oppdal lå under, men kjempet seg tilbake og vant i dag den meget viktige kampen mot Svorkmo. Det betyr at hvis Orkanger skulle tape søndagens kamp mot Rindal, er grønntrøyene avdelingsmestere.

- Dette var skikkelig artig. Vi gjorde jobben i dag, og jeg synes det er sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under. Dette var en ordentlig lagseier, sier Martin Lund Øien rett etter at dommer Helge Sumstad har blåst av kampen.

Sumstad måtte steppe inn som dommer i siste liten, og det medførte at kampen kom i gang noe forsinket. Men da den først var i gang, var det Oppdal som begynte best, og de tok da også en tidlig ledelse ved John Ivar Mellemseter.

Svorkmo både utlignet og tok ledelsen i kampen, før Oppdal i første omgangs siste spilleminutt ble tildelt straffespark, til voldsomme protester fra bortelaget. Svorkmos spiller så ut til å være først på ballen, men tok også med seg beina på Oppdal sin spiller. En marginal situasjon, kan vi vel si.

- Ingen tvil, sa derimot Helge Sumstad, og Erling Ween Bøe satte ballen sikkert i nettaket til 2-2.

Om det var noen som lurte på om storscorer Marius Røhjell hadde tenkt å markere seg i sesongens siste kamp, fikk de svar tolv minutter etter hvilen. Svorkmo ville så avgjort ha dommeren til å blåse for offside, men ble heller ikke denne gangen hørt av trioen i sort. Og mens vi er litt mer i tvil om straffesituasjonen før pause, har vi ingen problemer med å gi dommeren medhold denne gangen.

Det endte uansett med at Marius Røhjell fant nettmaskene og gav hjemmelaget ledelsen 3-2. Et resultat som holdt seg kampen ut, og som igjen betyr at Oppdal leder 5. divisjon avd. 4, før Orkanger altså spiller sin siste kamp på søndag.

- Kampen i morgen får gå som den går. I kveld skal vi ha avslutningsfest, sier glade spillere etter at jobben er gjort og seieren mot tabellnabo Svorkmo er sikret.

Vel fortjent, sier nå vi.