Emilie Joramo debuterte tirsdag kveld på J15 landslaget i fotball, da hun iført drakt nummer 16, kom inn i 2. omgang og spilte de siste 25 minuttene mot Sverige.

Rennebujenta gjorde sine saker bra, og var sterk delaktig i det som skulle vise seg å bli den avgjørende scoringen i kampen.

- Hun fikk ballen etter et innkast, utfordret to spillere og la ut på kanten. Da innlegget kom, var hun på plass i feltet, men var 10 centimeter fra å rekke ballen. Men det var det heldigvis en annen norsk jente som gjorde, sier leder i Rennbu IL Fotball, Olav Stavne.

Stavne tok en dagstur til Hamar for å se den historiske kampen, og det er en stolt leder som forteller om opplevelsen.

- Ja, jeg er stolt på vegne av Rennbufotballen. For det første at hun er jente, for det andre er hun den aller første, uansett kjønn, som faktisk representerer Rennebu når hun ifører seg landslagstrøya, sier han.

Jo Sondre Aas, Vegard Skjerve og Vegard og Heggem har alle landskamper for Norge, men representerte andre klubber da de spilte med flagget på brystet.

- Dette var skikkelig stas, og jeg er ganske sikker på at Emilie også er med når neste uttak kommer. Dette bør også være en motivasjon for andre jenter i klubben, sier Stavne.

Har du også lyst til å se en rennbygg spille landskamp i fotball, kan du slå på TV'en allerede i morgen.

Da møtes Norge og Sverige til ny landskamp, en kamp som vises direkte på TV2 Sportskanalen fra klokken 11.55.