De er godt voksne, de er relativt fåtallige, men de har stålkontroll på hyllene. Ingen munker står trygt når skotthyllentusiastene i Rennebu er på ferde, og nå har de gjennomført en sesong det lukter svidd av.

Mjuken 1 er nemlig seriemestere i Orklaserien 1. divisjon, Mjuken 2 er seriemestere i Orklaserien 2. divisjon, og tredjelaget i 3. divisjon havnet omtrent midt på tabellen.

Smått utrolig når klubben kun består av ti aktive spillere, og der den eldste er 84 år gamle Gunnar Bruheim. Hans Sanden blir bare ungkalven i forhold, men klubbens Benjamin nærmer seg likevel pensjonsalder med sine 62 år, så en liten foryngelse av spillerstallen hadde kanskje vært noe.

– Vi er ikke mer sær enn at vi ønsker rekruttering, bekrefter formann i Mjuken skotthyllklubb, Johan Aftret.

Odd Voll nummer tre

Mjuken deltar altså i Orklaserien i skotthyll, og fra først på mai til månedsskiftet august/september, farter gubbene rundt omkring i distriktet på stadig jakt etter det perfekte kastet og den høyest mulige poengsummen, både individuelt og lagmessig.

I årets Norgesmesterskap på Glåmos, gikk tremannslaget Odd Voll, Hans Sanden og Johan Aftret like godt til topps og ble norgesmestere i klasse Veteran 2. Kjell Aune, Ole Aspeggen og Even Sæther fulgte opp og tok sølvmedalje i klasse Veteran 3 i det samme mesterskapet.

I konkurranse med flere hundre deltakere, ble klubbens store stjerne Odd Voll nummer tre individuelt, mens Even Sæther også kvalifiserte seg til finalen, og ble til slutt nummer ni.

At 2. laget ble mestere i sin divisjon i Orklaserien var for lengst klart før siste runde som gikk av stabelen i forrige uke. Da var det knyttet mer spenning til hvordan 1. laget taklet presset. Laget lå nemlig helt likt med Kølmoen fra Meldal etter 13 serierunder, men etter en prikkfri dobbeltkamp, samtidig med at Kølmoen tapte en av sine to kamper, var det game, set og match.

Mesterskapet ble altså avgjort nærmest med sesongens siste kast, noe som tyder på at veteranene har stålkontroll så vel på hyller som på nervesystemet.

– Resultatene er som de skal være

Å vinne så mye, byr på visse utfordringer, selv om det helst må kalles for et luksusproblem.

– Du må sette opp flere hyller, så vi får plass til alle pokalene, er den noe ubeskjedne ordren klubbens snekker Gunnar Bruheim får av sine lagkamerater.

Sannelig trengs det også, for bevisene på klubbens suksess er stilt ut på rekke og rad på hyllene som omkranser kaffebordet i klubbhuset, og det begynner virkelig å bli trangt om plassen.

Meldingene sitter løst når det arrangeres klubbmesterskap, som er en slags avslutning av sesongen. Med så mange deltakere som hevder seg i toppen, er det interne mesterskapet kanskje det mest prestisjetunge av dem alle.

Det endte da også med favorittseier til Odd Voll.

– Jeg synes resultatene i kveld er som de skal være, for det er Odd, Gunnar og Hans som har vært de beste og jevneste i år, sier formannen da det ble klart hvem som kom på de tre første plassene.

For selv om kommentarene som hagler mellom mannfolkene noen ganger kan tyde på litt av hvert, unner kameratgjengen i Mjuken skotthyllklubb egentlig hverandre alt godt.