Det var spilt fire minutter og vel så det av tillagt tid, da Haugesunds kaptein Vegard Skjerve steg til værs og headet inn vinnermålet i lørdagens kamp mot erkerival Viking fra Stavanger.

Rennbyggen fant dermed nettmaskene for andre gang i seriesammenheng denne sesongen, og det på det mest avgjørende tidspunket i kampen.

- "Det mått sjølsagt en rennbygg te", sier Vegard til Opdalingen etter kampen.

Scoringen betyr at Haugesund kryper helt opp i ryggen på Molde, Sarpsborg 08 og Brann etter 22. spilte serierunder, noe som igjen betyr at laget fra sildebyen er med for fullt i kampen om spill i Europa neste sesong.

Det gjenstår åtte runder av Eliteserien, og Haugesund er henholdsvis ett, to og fire poeng bak de forannevnte lagene når høstinnspurten er i gang.

Det er en særdeles fornøyd kar fra Skjervgrenda i Rennebu Opdalingen snakker med etter kampen.

- Det er ekstra deilig å score seiersmålet mot erkerivalen. Denne kampen er årets viktigste for hele regionen, noe det rekordstore publikumstallet også viser, sier han.

Vegard har ikke for vane å score så veldig ofte, men når det virkelig gjelder, tar kapteinen ansvar.

- Jeg scoret også mot Viking i kampen i Stavanger, så nå har jeg tatt over som "Viking-dødaren" i klubben etter Tor Arne (Andreassen), gliser han gjennom telefonrøret.

Hele Haugesunds FKs organisasjon er i kveld ute og feirer seieren i Rogalandsderbyet. Noe som illustrerer hvor høyt de setter trepoengeren mot det som lenge var fotballstorebror i fylket.

- Seieren betyr veldig mye for hele Haugesund, og den betyr også at vi virkelig har mye å spille for utover høsten, sier Vegard Skjerve, før han haster tilbake til resten av gjengen som er ute på byen og feirer triumfen over Viking.

Det hører også med til historien at da Haugesund utlignet Vikings ledelse etter 78 minutter ved Alexander Stølås, kom den målgivende pasningen fra kveldens matchvinner.