Forrige Norgescup i Voss ble ikke det store for Andrea Gjønnes (16) fra Oppdal. Det ble litt for svak skyting på at hun oppnådde de helt store plasseringen på Voss.

Men tross veldig mye sykdom i høst med alt fra halsbetennelse, lungebetennelse, fall på rulleski der hånden ble skadet, betennelse i hælen, så har hun stått i det og vist frem at hun hører hjemme i toppen i den knallsterke K17-klassen.

Det har vært åtte renn i Norgescupen i vinter der hun har en 7. plass i NM fellesstart på Simostranda, hvor hun hadde 19 av 20 treff og en 8. plass i Molde der hun hadde 18 av 20 treff som beste plassering.

Etter påske går skiskytterfinalen av stabelen på Lillehammer. Her er det kun de 20 beste løperne i hver klasse som får gå. Totalt er det 64 løpere i den sterke klassen og oppdalingen er kvalifisert til finalen.

– Det føles utrolig deilig å være klar for finalen. Det var mitt store mål for sesongen, og det føles veldig deilig å vite at jeg greide det, sier hun til Opdalingen.

– Klassen K17 er en veldig sterk klasse og det er vanskelig å hevde seg i toppen, så det at jeg er topp 20 på de fleste renn jeg har gått denne sesongen, føles utrolig bra og gir meg bare enda mer motivasjon for å jobbe videre, sier Gjønnes.

Sesongen startet ikke slik 16-åringen hadde håpet på og hun forteller at hun fikk et veldig dårlig utgangspunkt inn mot sesongstarten.

– Likevel har jeg klart å overprestert flere ganger og det er utrolig gøy å se at det kan fungere selv etter sykdom. Selvfølgelig har det vært en del opp- og nedturer, men jeg har lært meg å stå mer i det og heller sette meg langsiktige mål, sier hun.

En lang sesong nærmer seg slutten. Oppdalingen skal gå et renn før påske og det siste rennet hennes denne sesongen blir skiskytterfinalen på Lillehammer.

– Jeg skal bare gjøre mitt beste fram mot disse løpene og lade opp så bra som mulig til finalen, sier hun.

– Hvilke høydepunkt vil du trekke fram fra denne sesongen?

– Fellesstarten på Simostranda er et høydepunkt jeg ikke kommer til å glemme med det første. Det var NM og jeg skjøt 19 treff av 20 og gikk inn til en 8. plass som var over all forventning. Å komme på 8. plass i det gamet der hadde jeg ingen forventninger om å klare, så det var utrolig morsomt, sier hun.