Ingebrigt Hoelsæter (15) og John Wolden (17) deltok i første runde i Midt-Norsk mesterskap i Tydal i helga. For John Wolden ble det en 3. plass sammenlagt.

– Det var en vanskelig og gropete bane i Tydal, men jeg klarte å finne flyten fort, sier Wolden.

Ingebrigt Hoelsæter har slitt med skader så langt denne sesongen og rennet i Tydal var hans første denne sesongen. 15-åringen startet sesongen med tre heatseire på lørdag og fulgte opp på søndag med tre nye heatseire.

– Jeg startet lørdagen med å knote litt, men det kom seg utover dagen. Selv om det var mitt første løp etter skaden, så følte jeg at jeg var tilbake der jeg burde være. Det kjentes veldig bra ut å sette seg på scooteren igjen, sier han til Opdalingen.

– Min beste start noensinne

Et brudd i armen har satt 15-åringen ut av spill så langt denne sesongen. Han tok av gipsen for to uker siden og han forteller til Opdalingen at han ikke hadde glemt gamle kunstner da han var tilbake på snøscooteren.

– Jeg har trent veldig mye etter at gipsen ble tatt av, sier han.

Både Hoelsæter og Wolden kan se tilbake på ei god helg. Wolden har fått kjørt flere løp enn Hoelsæter denne sesongen og han forteller at det så langt har vært en normal sesong.

– Det har vært litt scootertrøbbel og i tillegg har det vært mer skole og jobb en tidligere, så det blir mindre scooterkjøring enn før. Men prestasjonsmessig har det gått bedre enn noen gang. Jeg har kommet veldig godt i gang, sier Wolden.

Begge trener en del sammen, spesielt når det kommer til scootertrening på Egga. Ellers passer de begge å få inn en del styrkeøkter i løpet av en uke.

17-åringen kjører i klassen pro stock, mens Hoelsæther kjører i klassen 14–16 år. Når 15-åringen denne sesongen skal konkurrere i Sverige, skal han fortsatt kjøre i den klassen. Men i Norge kommer han til å klasse opp til pro stock, som er eliteklassen.

Klar for å gi alt i Sverige

Til helga skal begge til Mora i Sverige for å kjøre løp. På lørdag skal de konkurrere om å bli nordisk mester, mens søndag starter første kvalifiseringsrunde i Svensk Mesterskap (SM). I SM skal de gjennom fire kvalifiseringsrunder og en finale.

De fem beste kjørerne fra Norge, Sverige og Finland blir tatt ut i hver klasse og får konkurrere om å bli SM-mester.

Selv tror ikke Wolden at han har sjanse til å hevde seg mot de han kjører mot.

– De jeg kjører mot er veldig gode og de har mer erfaring enn meg, sier han.