Rennebu Kommune og Nye Veier – Norgesmestre i vingling og uforutsigbarhet.

Konstituert utbyggingssjef i Nye Veier Lars Bjørgård poserte sammen med Ordfører i Rennebu kommune Ola Øie der de børstet støvet av E6-planen Nye Veier forkastet for 5 måneder siden, fordi dette østlige trasevalget ble for kostbart og hadde svært utfordrende topografi.

Har denne utfordrende topografien plutselig forandret seg? Regner med Lars Bjørgård har fått med seg hva hans sjef, adm.dir. i Nye Veier Annette Aanesland sa til NRK 01.09.21: «Vi går nå fra ord til handling og skal jobbe med mer bærekraftig veibygging i fremtiden. Vi skal gjenbruke gamle veier og optimalisere de fremfor å bygge nytt. Vi skal gå gjennom alle våre prosjekt».

Nå har lokalpolitikerne i Rennebu en unik mulighet til å komme ut av denne pinlige E6-saken med litt troverdighet i behold, og ikke skade omdømme til kommunen mere enn det de allerede har gjort. En mere vinglete og uforutsigbar kommune skal man lete lenge etter.

Måten Rennebu kommune håndterte denne E6-saken på, har ikke bare blitt en «snakkis» på bygda, den strekker seg langt utover kommunegrensen. Må stille spørsmål om hvilken agenda ordføreren hadde når han valgte å gå ut i media og beklage at ny E6 ikke kom forbi Tørset da Nye Veier forkastet den østlige veilinjen i mars, samtidig som han mente at kommunen ikke hadde noe med E6 å gjøre mens køene vokste og vokste på begge sider av Stavåbrua her i sommer.

Ved Tørset hyttegrend har det i mellomtiden vært full byggeaktivitet og nyoppsatte hytter er nå lagt ut for salg og klare for helt ferske hytteeiere. Beklageligvis så er det enda flere familier som blir berørt.

Vi som var gjennom prosessen fra juni 2020 og frem til mars 2021, og som levde i en usikkerhet med store psykiske og mentale belastningene det førte med seg, unner man ingen å kjenne på. Når den samme planen nå dukker opp igjen blir denne belastningen ekstra stor for oss som igjen blir direkte berørt. Hvor mye skal et menneske tåle?

Er mennesker virkelig ikke mere verdt enn bare å børste støv av E6-planene som ble forkastet av Nye Veier? Er det en slik type adferd/vingling som er forventet fra såkalte profesjonelle aktører mot privatpersoner, lokalbefolkning og lokale bedrifter?