Hvert valg skriver vi i media at det er viktig at du stemmer; i år har dette utsagnet større riktighet enn mange politikere skulle ønske.

Erna og Jonas hamrer løs på hverandre i et siste forsøk på å overbevise oss at hun eller han er det riktige valget men hensyn til Norges statsminister de kommende fire årene.

Enkelte partier har kjørt tøft på å splitte by og land i et "slit og hersk"-forsøk som heldigvis bare delvis ser ut til å lykkes. Andre partier prøver litt "kaoskontroll" ved å sende en av sine statsråder ut av landet for å skape oppstandelse og dermed engasjement for eget politisk synspunkt. For alt vi vet var planen å bli angrepet av motstandere og media for så å høste sympatistemmer, det er har funka veldig bra for dette partiet før.

Og så har vi dem som ser ut til å havne under den såkalte sperregrensa. På den ene siden frir partiet til "alle; for kanskje å havne til sengs med en eller annen når festen er over. Denne vinglinga ser ikke ut til å sjarmere noen og velgerne flykter i alle retninger. På den andre siden prøver man å være bastant og prøver seg på en slags "prinsesse vil ikke"-strategi, uten at den ser ut til å fungere bedre for noen.

Midt opp i alt dette er det enda et lite parti som egentlig ikke har noe gjennomarbeidet politikk, men som i det minste er frelst på ett eneste budskap, og som kjører på det for all det er verdt. Deres sjanse for å få en reell påvirkning er at de andre partiene gjør et så dårlig valg at de selv kommer "på vippen" og kan by seg fram til den av de to store blokkene som kan gi dem mest makt å leke med.

Her er det viktig å ta et skritt tilbake, puste med magen og virkelig stemme på et parti som mest mulig står for det man selv tenker, føler og mener er mest riktig for Norge de neste fire årene. Er det et parti som har skuffet deg i det siste, men som tross alt er bedre enn alternativet? Hva er det som er aller viktigst for deg når du tenker på deg selv, dine nærmeste og dine medmennesker? Klarer vi å tenke framover i stedet for pirke rundt i vår egen navle? I år er din stemme viktigere enn noen gang.