Er det virkelig ikke mulig?

Jeg elsker å gå på ski. Og har gått mange fine skiturer i Oppdal. Som hytteeier i Gjevilvassdalen nyter jeg naturen Oppdal har å by på – året rundt.

Det gode liv på hytta endret seg, da livet tok en vending. Å bli alvorlig syk i en alder av 47 år, med kanskje bare 2-3 år igjen å leve, gjør noe med hvordan du ser på livet.

Mitt ønske er å fylle tiden jeg har igjen, med livskvalitet. For meg er ikke det å reise jorden rundt. Jeg vil heller være på hytta, være tett på naturen og få frisk luft.

Det er trist at det fortsatt er strid om skiløype på veien til Gjevilvasshytta. Den skiløypa er ikke bare fantastisk fin. Den er også den beste løypa, og kanskje eneste alternativ, for folk med nedsatt funksjonsevne. Det er lett for andre å si  – bruk en annen skiløype. Det gjelder ikke for alle.

Det blir aldri flere turer rundt Porten for min del. Jeg klarer heller ikke å gå opp Solløypa, komme meg opp Storlidalen eller rundt Rauhovden, for den saks skyld. Jeg gjør alt for å komme meg ut på ski. Utfordringen er å finne en skiløype som er lite kupert.

Skiløypa på veien fra Osen til Gjevilvasshytta er den løypa som egner seg best til dette. Den er flat og slak. Det hadde vært fantastisk å få til en avtale om skiløype på veien i påska.

For mens striden pågår; går livet forbi. Det er trist; særlig for oss som ikke har så god tid. Er det virkelig ikke mulig å finne en løsning?

Vennlig hilsen

Torill Tveit