Jeg ønsker herved å oppklare i en aldri så liten misforståelse da jeg ser at Kristian Torve med fler er ute og sprer usannheter om Venstres politikk.

Det gjelder kommentarer på sosiale medier tilknyttet en film som deles i regi av AUF. Jeg ser altså at Arbeiderpartiets ungdomsforening er ute og harselerer med Venstre ved å hevde at en stemme til Venstre er en stemme til Frp. Her prøver de å koble Venstre opp mot Frp og Sylvi Listhaugs standpunkter i saker som innvandring og de homofiles rettigheter. Oppdalingen Kristian Torve, Arbeiderpartiets kandidat i Sør- Trøndelag er med på å støtte opp om en forståelse av denne sammenkoblingen. Det er betimelig skuffende å se at også ordfører i Oppdal Kirsti Welander støtter opp under en slik svertekampanje.

Til opplysning så har Frp kommet med 40 innstramningsforslag i asylpolitikken, og alle de forslagene har også Arbeiderpartiet stemt for. Videre kan jeg nevne at det rødgrønne flertallet tok imot 4633 kvoteflyktninger, mens det fra den borgerlige regjering ble åpnet for å ta imot 10493.

Vi i Venstre skjønner at AUF og Ap har problemer om dagen når eneste mulighet er å prøve og dytte Venstre under sperregrensa. Å koble Venstre opp mot Listhaugs politikk og retorikk er temmelig drøyt av et ansvarlig parti som AUF. Vi i Venstre hadde håpet at Venstre og AUF kunne stå sammen om en raus innvandringspolitikk og de homofiles rettigheter.

AUF skjønner jeg meg rett og slett ikke på. Hva er vitsen med å lage en ungdomsorganisasjon tilhørende et parti de ikke støtter politikken til? Det er nærliggende å tro at dette bare er for å oppnå makt. Dersom selve maktutøvelsen er viktigere enn politikken mener jeg at man ikke har noe i folkestyret vårt å gjøre.

Dagens situasjon med Listhaug som statsråd har aldri stått høyst på venstres ønskeliste. Men korrupsjonsskandaler og forfordeling av posisjoner blant de som befant seg i de regjerende politikernes egne rekker gjorde at vi absolutt trengte et skifte ved sist valg.

Jeg håper og tror at verken KRF eller Venstre vil støtte en regjering med Frp på dette viset en gang til. Med et sterkere Venstre og Krf vil vi kunne unngå en situasjon der Høyre alene samarbeider med Frp, og vi vil få en varmere og mer solidarisk politikk. Til slutt vil jeg bare understreke det faktum at enhver stemme er en stemme til det partiet en stemmer på.