Du tar med barna, bestemor, vennegjengen eller tilreisende gjester på tur. Dere bruker telefonen og appen stolpejakt, kartet forteller hvor stolpene skal ligge og dere jakter på stolper. Jakten er spennende, hvem ser stolpen først?

Dette tenker mange er et kjent senario, bare i Trondheim er det 15 000 brukere av stolpejakten, godt tilrettelagt av NTNUI orientering. Hva med å tilrettelegge for stolpejakt i Oppdal?

Stolpejakten har blitt en populær aktivitet. Tilbudet er gratis. Kart og info er tilgjengelig flere steder i ulike kommuner, på hjemmesiden og i appen Stolpejakten.

Hvis man i tillegg til vanlige stolper også etablerer en ordning med kulturstolper, kanskje det kan bidra til å stimulere interessen for kulturminner, kulturattraksjoner, KULMIN og andre kulturuttrykk, samtidig som man stimulerer til aktivitet.

Kan man oppleve noe når man er på tur skaper man en ekstra motivasjon for å røre på seg.

En ordning med trønderske kulturstolper kan organiseres og etableres sammen fylkeskommunen, i samarbeid med kommuner, kulturaktører, frivillige organisasjoner eller kommersielle aktører. Trønderske kulturstolper kan bidra til at nye grupper nås, samtidig som vi på en enkel måte kan bidra til å presentere våre kulturperler. Kanskje kan det motivere mennesker til å bli bedre kjent med kultur i hele Trøndelag.

Vi i Høyres kommunestyregruppe løfter saken om stolpejakt for kommunestyret 18 november.

Oppdal kommunes samfunnsoppdrag er tilrettelegging, her har vi mulighet for å involvere kulturlivet, reiselivet og kommune i et samarbeid rundt folkehelse og kulturopplevelser.

Gruppeleder Ingvill Dalseg, Høyre