Nå er det på tide å forbedre kollektivtrafikken. Oppdal er en fantastisk kommune å bo i og da er det synd at Oppdal har en så udugelig kollektivtrafikk.

Nå som vi skal jobbe for å gjøre Norge grønnere og vil at folk skal ta mer miljøvennlige valg, er det også på tide at Oppdal får en kollektivtrafikk som fungerer.

Oppdal som har et så fint sentrum, har ikke et kollektivsystem som er tilegnet de unge, de som ikke har bil eller de som ikke bor i sentrum. Dette er utrolig trist!

Dette fordi sentrum skal være en plass for alle, men når bussen går bare 4 avganger fra Midtbygda skole til Oppdal sentrum om dagen og når to av disse er mellom klokken 07:00 og 08:00, så er dette et problem.

Vi mennesker er bygd med sosiale behov, vi vil gjerne være sosiale og sentrum i Oppdal er et perfekt møtepunkt for eldre og unge. Men for at mange skal få til å komme seg til sentrum, så trenger Oppdal at det blir et bedre kollektivt, et tilbud for de som ikke har bil.

Det er også viktig å understreke at ikke alle unge har råd til å ta taxi. Det er utfordrende for de som ikke bor i sentrum, å ikke kunne møte vennene sine uten å måtte ta taxi eller bli kjørt av foreldrene.

Derfor mener jeg et bedre kollektivt tilbud er noe Oppdal kommune trenger og som folk i Oppdal har behov for. Et bedret tilbud som kan føre til at sentrum blir enda mer levende. Et bedret tilbud vil også kunne bidra til at folk kan velge et grønt alternativ, et bidrag på veien til at Oppdal skal kunne arbeide til å kutte 40 - 50% av ikke- kvotepliktige klimautslipp.

Daniel Fernando Bekkelien, Oppdal Unge Høyre