Urettferdig at veien blir lagt om!

Fra Trondheim til Berkåk må du kjøre gjennom Melhus, Lundamo og Støren. Men når det skal bygges ny vei vil ikke veien gå gjennom disse plassene mellom Trondheim og Berkåk.

Runa Marte Skorpe Skjolden (12)  Foto: Priva

Meninger

Berkåk, Melhus, Lundamo og Støren vil ikke da ha E6-en som går gjennom seg. Det vil bli helt stille.

Du vil ikke høre den bil-lyden du er vant til å høre. Du vil ikke se biler kjøre fordi. Du vil ikke få turister og besøkende. På store seminarer er det kanskje ikke så mange som kommer. Folk vil få det vanskelig å finne fram siden det blir ny vei. Hver eneste dag vil det ikke være som før.

Jeg vet det er på grunn av sikkerhet. På grunn av at det skal være liten sjanse for å krasje når det nesten bare går rett fram og det ikke er så mange svinger, men «å sørge» for at ingen kommer og besøker, tar bilder, ser og går på ski er helt forferdelig.

Jeg kan ta «Biler» (filmen) som et eksempel. Der er det en liten plass som heter «Radiator by», der ingen kommer på besøk siden veien er blitt lagt om.

Jeg er redd dette vil skje med oss også. Jeg er redd for at vi ikke vil få penger til å betale regninger, mat og skatt. Jeg er vant med at biler ofte kjører forbi, og at mange stopper for å se, handle og kjøpe drivstoff. Derfor vil jeg ikke at veien skal bli lagt om.