Tirsdag hadde mellomtrinnet ved Voll skole i Rennebu storfint besøk av kokebokforfatter og matkulturverner Bodil Nordjore. Hun arbeider som høgskolelektor på Høgskolen i Telemark og er levende opptatt av tradisjonsmat.

Mest kjent er hun nok fra utallige innslag i TV og radio, blant annet fra TV2s Farmen, Nitimen og "Kvelden før kvelden" på NRK lille julaften.

Av den anerkjente kokken fikk elevene i 5.–7. klasse lære å bake både flatbrød og lefse. Barna flokket seg rundt Nordjore da hun gikk gjennom oppskriftene og viste hvordan det skulle gjøres.

Så mye bakst laget barna at de fikk ta med bakevarene hjem til foreldre og søsken.

–Bevisstgjøring og mestring

Det er Bygdekvinnelaget og Frivilligsentralen i Rennebu som sto i bresjen for tiltaket. Formålet er å sette lys på tradisjonsmat og hvor viktig det er å la barn og unge få prøve seg på å bruke steketakke.

–Bevisstgjøring og mestring er viktig å etablere i ung alder, forteller lærer ved Voll skole Øyvind Kjeka til Opdalingen.

–Hva er tilbakemeldingene fra barna etter den litt uvanlige skoledagen?

–De syntes det var spennende, lærerikt og ikke så vanskelig som det så ut som. Bodil Nordjore ble imponert over hvor dyktige elevene var, sier Kjeka.

Senere samme dag var Nordjore på plass i kultursalen i Berkåk samfunnshus for å holde foredrag om vern av matkulturen. Her stilte hun blant annet spørsmålet; Har tradisjonsmat en fremtid?