Valget ble gjennomført tidligere denne uken. De er begge spente på hvordan det blir å skulle tre inn i de nye rollene.

– Det kommer nok til å bli artig og veldig spennende. Jeg har aldri vært leder eller noe for elevrådet tidligere, forteller Karoline Myrle (17) til Opdalingen.

Tyri Solvoll (16) har erfaring fra tidligere, hvor hun har vært med i elevrådet på ungdomsskolen. De hadde ikke sett for seg at de skulle ende opp som leder og nestleder i elevrådet.

– Vi hadde i utgangspunktet tenkt å bare sitte i styret, men det er en anerkjennelse at de andre ønsket at vi skulle innta disse vervene. Det er veldig artig at de vil ha oss, sier de.

– Hva tror du er grunnen for at de stemte på akkurat dere?

– Det er vanskelig å si, men de tenker at vi har egenskaper som de ser etter i en leder, sier de.

– Hva er deres sterkeste egenskaper?

– Jeg er blid, positiv og kommer godt overens med folk, sier 17-åringen.

– Jeg er også en blid person, jeg når ut til folk og prater med alle og jeg står på for det jeg brenner for, sier Solvoll.

De ser begge frem mot året som kommer og tror det kommer til å være mye spennende de får være med på framover i forbindelse med elevrådet.

– Vi er også med i skolemiljøutvalget, hvor vi representerer elevene på videregående. I tillegg har vi ansvar for aksjon brønnboring som vi arrangerer hvert år. Vi får nok også være med på å ta viktige beslutninger, sier de.

Å sitte i elevråd kommer også på vitnemålet og kan komme godt med når de skal søke på videre utdanning etter videregående.

Bra samhold i klassen

Karoline og Tyri går i henholdsvis tredje og andre klasse på videregående. De går begge idrett.

– Miljøet på skolen er ganske bra og vi scorer ganske bra på de aller fleste undersøkelser. I tillegg er det et veldig bra samhold på tvers av klassene på skolen, hvor alle kan snakke med alle, sier de.

Forrige uke ble Oppdal videregående kåret til årets MOT-skole på videregående og det syntes de begge er veldig stas.

– Det sier veldig mye om skolen. Jeg er kjent med MOT fra ungdomsskolen, hvor jeg var ungdom imot. Det er noen i klassen min som er det i dag og MOT er en koselig ting på skolen. Vi får mye ut av det som klasse og klassen kommer bedre sammen, sier Solvoll.

– Føler dere at dere har et ansvar for at folk skal trives på skolen?

– Vi ønsker at skolehverdagen skal være bra for alle, så ja, vi føler et vist ansvar når vi har blitt valgt til disse vervene. Vi blir bindeleddet mellom elevene og ledelsen, så om det er noe de ønsker å forandre på, skal vi ta det med videre og se på hva vi kan gjøre med det, sier de.

Gruer seg til å splittes fra klassen

Karoline er inne i sitt siste skoleår på videregående. Hun tror ikke det blir noen problem å skulle kombinere det å være elevrådsleder, russ og avgangselev.

– Jeg kan hjelpe deg som nestleder hvis det skulle bli travelt, sier Solvoll og smiler.

Solvoll har begynt på andreåret idrett, men forteller at det ikke blir noe hvileår.

– Det er mange avsluttende fag hvert år og i år skal jeg tre-fire eksamener, så det blir mye skole og mye jobbing dette året, sier hun.