Drømmestipendet består av 100 stipendier à 10 000 kroner - til sammen én million kroner.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker man å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Hver kommune kan nominere en person eller gruppe innen hver av disse kategoriene :

- Dans

- Musikk

- Skapende skriving

- Teater

- Visuell kunst

- Annet

I 2016 må man være født tidligst i 1996 og senest i 2003 for å kunne bli nominert til Drømmestipendet. I 2016 offentliggjøres de 100 heldige. torsdag 12. mai. En bredt sammensatt jury velger videre ut de 100 heldige stipendmottakerne hvert år.

Fra Oppdal og Rennebu er følgende unge nominert:

Ole-Mathias Ishoel

I søknaden står det blant annet: Ole-Mathias er en av kulturskolens mest rutinerte og ambisiøse elever. Han har i en årrekke hevdet seg som en utmerket multiinstrumental musiker som tar initiativ og utfordringer på strak arm. Med særdeles godt gehør, god teknikk og allsidig sjangerkunnskap er han som regel aktiv i flere samspill på konserter. Han er for tiden elev på både bass og piano ved kulturskolen

Utenom kulturskolen er han aktiv som komponist, arrangør og produsent, og er blitt leid inn som musiker i andres produksjoner. Med en aktiv musikalsk familie har han gjennom hele oppveksten fått oppleve og delta i meningsfulle musikalske opplevelser. Han er aktiv i lovsangbandet ved Oppdal Kristne Senter hvor han spiller både bass, gitar, ukulele og munnspill, i tillegg til at han synger. Bandet har nylig vært hovedattraksjon ved festivalen Connected i Oppdal, og har fremført Ole-Mathias' komposisjoner.

Drømmen: Min drøm er å studere ved Planetshakers Collage i Melbourne Australia. Dette er fordi jeg vil utvikle meg som lovsangsmusiker, derfor er dette en skole for meg. Lovsang er musikk som man spiller i kristne møter for å si sin takk til Gud. Lovsang er for meg livet, både musikken og tilbedelsen. Jeg elsker lovsang av hele mitt hjerte og ønsker derfor å gå på denne skolen for å utvikle meg i både tro og i musikalsk talent. Denne skolen vil jeg gå på året etter eller to år etter videregående skole. Dette er min drøm.

Step4

I søknaden står det blant annet: Vi er en gruppe på fire dansere som består av Ronja Røe Holster, Rannei Killingberg, Line Illøkken Hovdal og Hedda Mellemseter Kvål. Vi går alle i niende trinn på Oppdal ungdomsskole og fyller femten til våren. Vi har danset siden vi var rundt fem år gamle på Lenes dansesenter, som nå er blitt en del av kulturskolen i Oppdal. Vi danser klassisk ballett, jazz/ Street Dance og moderne. I tillegg til organisert dans danser vi mye på egenhånd og koreograferer danser selv.

Drømmen: Vi deltok på UKM i fjor med egenkoreografert dans og kom til fylkesmønstringen.  Vi har meldt oss på UKM i år også og har som mål å komme til UKM- festivalen. Etter UKM i fjor åpnet det seg mange nye muligheter. Vi fikk vist denne dansen på flere forskjellige opplegg/scener. Blant annet på barnas verdensdager og danseforestillingen til danseskolen. Vi fikk også mange danseoppdrag etter dette. Noen måtte vi takke nei til.

I fjor høst ble vi spurt om vi ville bli med på et regionalt dansekompani på Sunndalsøra. Dette sa vi selvfølgelig ja til! Dette er et kompani som nå består av åtte dansere fra Surnadal, Sunndal og Oppdal.  Nå møtes vi for å danse tre timer hver tredje uke.  Etter å bare vært med i et halvt år merker vi allerede stor utvikling. Sammen med Kompaniet var vi med på en liten forestilling før jul, som var en smakebit på dansefestivalen som skal være i mai. Vi fremførte også litt av den samme dansen på OPP-revyen. Dette var ganske stort, fordi det ikke hadde vært noen dansegruppe som har opptrådd på dette showet før.

Minera skulle ha en seremoni for nye skifertyper hvor vi ble spurt om å koreografere en dans til skifertypen ”rå”. Vi måtte tilpasse dansen til musikken vi fikk utdelt. Dette var nytt og utfordrende for oss, fordi det var levende musikk og bevegelsene skulle passe godt inn.

I løpet av det siste året har vi opplevd mye og fått bred danseerfaring. Vi har blitt kjent med dansere fra andre kommuner og opptrådd på forskjellige arenaer. Vi synes det har vært veldig gøy og håper at vi får oppleve mye mer innenfor dans.

Vi drømmer om at flere skal oppdage dansen og at det skal bli et større dansemiljø i Norge. En annen drøm er at det skal arrangeres dansekonkurranser her akkurat som i andre land, som for eksempel USA. Vi drømmer om å dra på dansekurs i Oslo, kanskje til og med i utlandet, for å bli kjent med flere andre dansere og få jobbet/danset med kjente dansere og koreografer. Det er dette vi kommer til å bruke pengene til hvis vi får drømmestipendet. Vi vil så gjerne videreutvikle oss innenfor dans.

Ragnhild Kvam

I søknaden står det blant annet: Ragnhild har gjennom mange år fremhevet seg som en av de mest engasjerte og amibisiøse elevene i kulturskolen. Hun har utmerket seg som solopianist med fordypning i klassisk repertoar, i tillegg til å få utøvd sin store interesse for populærmusikalske sjangere gjennom å delta på bandtilbudet kulturskolen tilbyr i tillegg til enkelttimer. Ragnhild deltar på veldig mange oppdrag i kulturskolens regi i løpet av undervisningsåret, alt fra store konserter i Rennebuhallen til akkompagnering av sangere på sykehjemmet, og stiller alltid opp godt forberedt med et smil om munnen.

Time- og samspillærere karakteriserer Ragnhild som lærevillig, engasjert og glad i utfordringer. Hun har en personlighet som sprer glede og positivitet til de rundt seg, og skaper et naturlig samhold i gruppene hun spiller i. Hun har meget godt gehør, tar ny musikk fort, og lever seg inn i musikken.

Ragnhild har også imponert Rennebupublikumet som både sanger og skuespiller, gjennom hovedroller i musikaloppsetninger.

Drømmen: Jeg elsker å spille piano og har veldig lyst til å utvikle meg innenfor dette, samt få mer erfaring og dele gleden jeg har av musikk med andre. Jeg synes det er utrolig gøy å opptre, og blir veldig glad når jeg får spilleoppdrag. Piano er for meg et lyspunkt i hverdagen, en arena hvor jeg kan slappe av.

For tiden spiller jeg i to band (klassisk rock og pop og country), men jeg har også noen soloopptredner der det går mest i klassiske stykker.

Jeg har tidligere spilt i storband og musikalorkester.

Jeg er veldig glad i jazz og vil gjerne utvikle meg mer innenfor dette.

Jazz er en sjanger jeg i de siste årene har fått mer og mer interesse for, og jeg liker sjangeren bedre og bedre. Jeg har utrolig lyst til å lære å spille jazzpiano. Med stipendet vil jeg få mulighet til å gå på kurs/ta timer hos en musikkpedagog som kan lære meg å spille jazz.

Jazz er ikke en sjanger som er særlig populær blant ungdom, noe som er synd siden jazz er et av musikkens mange skattekammer. Jeg ønsker å vise andre hvor utrolig kult jazz kan være, og at det ikke bare er en gammel sjanger som er utgått på dato.

Jeg ønsker å jobbe innenfor underholdningsbransjen, og stipendet kan hjelpe meg til dette.

Kilde: Drømmestipendet.no