Tirsdag kveld var det duket for den årlige juleavslutningen til Midtbygda skole. Elever fra 2. trinn innledet forestillingen, hvor de med hodelykt og dorullkikkerter skulle lete etter bokstaver som skulle danne et ord. De fant bokstavene t, m, o og a, men fikk det ikke til å stemme med et ord.

Foreldre og søsken fikk se en forestilling som virkelig ga julestemning fra start til slutt. Smånisser i polonese, skuespill fra 5. trinn og et gjensyn med Snekker Andersen var blant noe av det som stod på programmet. Publikum fikk også servert kjente og kjære julesanger, med gode solister.

På slutten ble alle bokstavene funnet, som dannet ordet omtanke. Elevene gikk fram en og en fortalte hva de assosierte med ordet og alle var enige om at vi må vise omtanke for hverandre i jula.

Elevene hadde i forkant av kveldens forestilling, kjørt gjennom den to ganger tidligere. Elevene har i forkant av generalprøven i dag samlet inn over 11.000 kroner, hvor store deler av beløpet skal gå til Omvendt julekalender, som Midtbygda skole er med på.

- Skolen ligger mitt hjerte nærmest

Rektor Kjell J. Braut forteller til Opdalingen at han var en stolt rektor etter kveldens konsert.

- Dette er artig. Dette er pluss-siden med denne jobben. Jeg har savnet det og livet og pulsen vi har i skolen er spesiell, forteller han.

Tidligere i år ble det kjent at Braut gikk fra Prøven bil og tilbake til skoleverket. Han gikk inn i stillingen som rektor igjen for to uker siden.

- Det er veldig bra å være tilbake og jeg har blitt tatt godt i mot. Det er mange som setter pris på at jeg har kommet tilbake. Jeg har vært i skoleverket i hele min yrkeskarriere og det er her jeg trives. Det var morsomt å prøve noe nytt og jeg trivdes veldig godt i jobben hos Prøven bil og jeg kunne godt ha vært der i noen år, men jeg kjente at det var skolen som ligger mitt hjerte nærmest, sier han.

Braut forteller at det har vært et høyt spenningsnivå blant barna i hele dag.

- Det er mange som har vært utålmodige, men de har vært utrolig flinke. Alle tre gjennomføringene har gått kjempebra og alt utløses på den siste, sier han.

Etter at "Deilig er jorden" var sunget, vanket det en overraskelse for barna. Nissen tok nemlig turen. Mens barna sang "På låven sitter nissen" for full hals, samlet alle seg rundt nissen, som hadde med seg en liten overraskelse til hvert barn.

Se bilder fra juleavslutningen øverst i artikkelen!

Setliste

  • Hei hå nå er det jul igjen (1.-4. trinn)

  • Rockin around the Christmas Tree (4.-7. trinn)

  • Julekveldsvisa (5. trinn)

  • Den lengste natten (1.-4. trinn)

  • Nordnorsk julesalme (4. trinn)

  • En stjerne skinner i natt (4.-7. trinn)

  • Ventetid (allsang)

  • Deilig er jorden (allsang)