Klokken 19 tirsdag kveld er det duket for støttekonsert for Ukraina - Slava Ukraini! - i kulturhuset.

Konserten er i regi av Oppdal kulturhus og Norsk Folkehjelp. Pengene som samles inn går i sin helhet til Norsk Folkehjelp sitt arbeid for barn, ungdom og kvinner som er på flukt.

Kulturhussjef Inge Lauritzen forteller til Radio E6 at bidragsyterne omtrent tok kontakt før konserten var mer enn en idé.

–Her er det mange som har meldt seg på for å vise støtte, og det på kort varsel. Nå er det omtrent to og ei halv uke siden konserten var en idé, og i kveld realiserer vi den!

Kveldens bidrag blir mange og varierte. Unge og gamle, uetablerte og etablerte musikere fra Oppdal har meldt seg for å bidra til saken.

– Det er 26 musikalske innslag, amatør og proff, unge og gamle. Elever fra kulturskolen, og etablerte aktører fra Oppdal som lever av musikk. Det blir god bredde med mange gode innslag, lover Lauritzen foran en konsert som starter med at Oppdal Musikkforening spiller Ukrainas nasjonalsang.

Blant de mange artistene som bidrar i kveld finner vi Bård Stenkløv og husbandet, Happy Teater, Julie Flatmo, Frode Haarstad, Joakim Størvold, Stian Isbrekken, Gunvor Fagerhaug og Kim-Andre Rønningen. Kulturskolen i Oppdal har også sine bidragsytere i Elita Tysland, Iver Volden og Sina Orkelbog, som alle var å se under UKM for en måneds tid siden.

foto
Joakim Størvold i studio hos Radio E6 i 2021. Foto: OPP Arkiv

Det er også mange som har meldt fra om at de ønsker å holde appeller under kveldens konsert. Lauritzen kan fortelle at de blir hele fire appeller mellom de musikalske innslagene i kulturhuset.

De blir holdt av Haakon Nordseth fra det politiske Oppdal, ukrainske Olena Modlynska som er bosatt i Oppdal, Lianpi Hatzaw fra AUF, og Mona Staven Lundereng ved Norske Folkehjelp fra Trondheim.

Fortsatt mange ledige billetter

Kulturhussjef Inge Lauritzen er selv konferansier i kveld.

– Vi har hatt lyd- og lysprøver i går, og vi kjenner oss klare for i kveld, sier han.

Kveldens konsert vil koste 200 kroner for voksne og 50 kroner for barn, inntektene går i sin helhet til flyktningarbeid.

– Initiativet kom fra Norsk Folkehjelp. De er involvert på mange felt, nå også i flyktningsituasjonen i Ukraina. De tok kontakt med oss og spurte om vi ville sette opp konsert, og det sa vi selvfølgelig ja til.

Kveldens støttekonsert finner sted i storsalen i Oppdal kulturhus. Lauritzen håper at så mange som mulig møter opp for å støtte saken. Det er fortsatt mange billetter ledige.

– Det har ikke vært kjempetrykk så langt, men typisk for sånne arrangement er det at det kommer mye folk i døra. Vi håper så mange som mulig kommer og får med seg en fin og variert konsert, og samtidig er med på å støtte en veldig god sak.

Oppdal kommune har bestemt seg for å ta i mot mange ukrainske flyktninger i tiden som kommer. Lauritzen mener kveldens konsert også er en fin måte å signalisere sin støtte til flyktningearbeidet og å ønske flyktningene velkommen på.