Nord-Trøndelag Teater ble etablert som Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983, og endret navn til Nord-Trøndelag Teater da de flyttet inn i nybygde Stiklestad Nasjonale Kultursenter på 1990-tallet. Teatret fikk regionteaterstatus allerede i 2008, og ble et eget AS i 2010 med Nord-Trøndelag Fylkeskommune som eneste eier. I 2014 fikk teatret fullverdig regionteaterstatus, med en tilskuddsordning på henholdsvis 70% og 30% fra stat og fylkeskommune.

- Siden 2010 har vi mer enn femdoblet våre besøkstall, og vi har et høyt aktivitetsnivå. Allerede nå er vi i gang med å planlegge neste års turné i det nye Trøndelag. Der ønsker vi å ta med oss teaterstykket På Tvert av Olav Duun, skrevet av Otto Homlung og fremført at skuespillerne Evy Kasseth Røsten og Paul-Ottar Haga. I tillegg har vi en spennende fotballmonolog vi gleder oss til å fortelle mer om, sier teatersjefen.

-Teaterhuset i Verdal gir oss et veldig godt utgangspunkt for å lage produksjoner vi kan reise rundt med i hele Trøndelag, sier styreleder Kjell Fosse.

Tett på trøndersjela

- Æ hate Molde! Skuespiller Ole Christian Gullvåg tar oss med inn i en glødende fotballsupporters hemmeligheter med monologen Rotsekk.

Våren 2018 skal Turnéteatret i Trøndelag ut til hele det nye Trøndelagsfylket med skuespilleren og RBK-supporterens selvbiografiske monolog.

- Vi gleder oss til å besøke nye spillesteder og bli kjent med nye publikummere, sier teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag.

- Rotsekk handler om fotball, men egentlig om hva det er som gjør at fotball kan ta en så stor plass i mitt liv som det gjør. Hvorfor lar noen livet sitt tidvis styres av fotball, sier Gullvåg, som er spent på mottakelsen hos trønderne.

Norsk gruvehistorie

Neste ut er Farfarfortellinger hvor Evy Kasseth Røsten med sin egen slektshistorie som inngang, tar oss med inn i norsk gruvehistorie og hvordan besteforeldres valg kan påvirke ditt liv. Gjermund Larsen er med på scenen med sin fiolin. Evy sin farfar var fiolinist.

- Vi er klare en helt ny epoke for Turnéteatret i Trøndelag. Både Selbu, Skaun, Åfjord, Meldal, Hitra, Agdenes, Hemne, Malvik, Bjugn og Rissa får i 2018 for første gang besøk av Turnéteatret, sier teatersjefen.