Det er så langt påmeldt litt flere kunstinnslag, mens det er noe færre innslag fra scenen enn det pleier å være.

–Det har vært et veldig bra nivå på innslaga de siste årene, og mange ser kanskje på dette som en konkurranse. De føler at terskelen er høy, selv om vi prøver å dempe dette momentet, sier lokalkontakt for UKM, Astri Snildal som en mulig forklaring på den labre interessen.

Tradisjonen tro består UKM av sceneopptreden og kunstinnslag. Nytt av året er såkalte Arrangørinnslag, der blant annet mediegruppa ved kulturskolen kjører opptak, og der andre hjelper til på scena.

To band, Brannjfale, som første gang opptrådte på fjorårets kulturmønstring, og "veteranene" i Improved entrer scenen søndag ettermiddag, i tillegg til innslag i klassiske piano av Ragnhild Kvam.

Marcus Karlsen er en annen veteran i UKM-sammenheng, og femtenåringen er ikke redd for å teste ut nye teknikker. Til årets mønstring stiller han blant annet ut skulpturer han har laget ved RennebuSmia. Påmeldte utstillere er også Ellisiv Løseth, Carl Sivert Spallees Hansen og Tormod Skjplden.

Fristen for påmelding gikk ut mandag kveld, men er det noen som fortsatt ønsker å delta, er det muligheter.

–Vi kan gå inn og melde på i siste liten, så har du lyst, kan du enten kontakte musikkskolerektor Sverre Stenløkk eller meg, sier Snildal.

Nå har påmeldingsfristen blitt utsatt til torsdag 3. mars klokka 23.00