Om ikke lenge går teppet opp for et av Kulturvukkus desiderte høydepunkt når årets skolemusikal av og med 10.klassen ved Rennebu ungdomsskole spilles i Rennebuhallen gjennom tre forestillinger.

Publikum kan denne gang vente seget heftig møte med røvere, huldretusser og grådverger i Mattisskogen, når AstridLindgrens Ronja Røverdatter får sin lokale oppsetning iRennebuhallen.

–Nå øves det i alle krinkler og kroker, det snekresog males og alle elevene er involvert i forberedelsene, fortellerRonny Martinsen.

PR-gruppa er i full gang med å skaffe inntekter, ogå gjøre forestillingen kjent for publikum.

–Vi har invitert pressen,opprettet egen Facebook-side og har ringt rundt til bedrifter for åskaffe penger, forteller Malin Vikan, Frøydis Lygre, Celine Bremnesog Maren Løvrød.

I sløydsalen håndterer Jens Anders Rise, Amund MoenKrokhaug, Einar Sem Karlsen, Peder Sitter, Mathias Eggen og ChulAron Fjellstad redskapen som skal til for å lage kulissene tilforestillingen.

–Vi har laget en modell i målestokk 1:10 som mal,som siden blir til kulissene som står på dreieskiva underforestillingen, forteller snekkergjengen.Mange av elevene har flereoppgaver i prosjektet. Jentene i PR-gruppa for eksempel, er med ibåde hår, sminke og kostymegruppene. Stikkord er nemlig samarbeid.

–Vi lærer hvordan man setter opp skuespill, der alle har sine roller,også de utenfor scenen. Det handler om samspill, sier de.

Samtligekontaktlærere er koblet inn i prosjektet, der de tyngste oppgavenefaller på Rune Skjolden som har det musikalske ansvaret, AnnKristin Haugerud som terper replikker, Rune Stuen med overoppsyn isløydsalen og Ronny Martinsen som har mest med PR-arbeid ogrekvisitter å gjøre.

Premieren på Ronja Røverdatter spilles i Rennebuhallentorsdag i neste uke.Nye forestillinger er påfølgende fredag formiddag og fredag kveld.