Da initiativtakerne til Vognildsbua-festivalen Gina Hindseth og Grete Bakk Hindseth ringte rundt for å få med seg frivillige til nyskapelsen, var det knapt noen som sa at de ikke kunne stille opp.

To av de som stilte opp uten å tvile et sekund var Randi H. Hindseth og Eirin Yvonne Eriksen, som jobbet henholdsvis med å selge bonger og stille opp på kjøøken og kiosk.

- Det er kjempemoro å være med å jobbe som frivillig når man kan være del av et miljø som er så positivt, forteller de to damene.

- Når den nye styrelederen i Vognildsbua, Gina Hindseth, kom opp med ideen om festival er det klart vi må stille opp. Det er et fantastisk godt miljø, og alle er veldig positive.

Selv om værgudene ikke var med festivalarrangørene hele tiden så stilte folk, både frivillige og publikum, opp.

- Det var så trivelig å se at så mange folk fra grenda kom, samtidig som det også kom mye folk fra Auna og andre steder, forteller Randi og Eirin.

Eirin er firebarnsmor og bestemor til én, hun jobber frivillig for Mental Helse Oppdal og Barnas turlag, Randi er hjemmearbeidende og mor til tre.

Nå håper de at det også blir festival neste år, det er fortsatt ikke helt sikkert, men dersom det blir stiller de gjerne opp igjen.

- Gina og Grete fortjener også blomster, mener de to, som tar imot Ukens Blomst på vegne av alle frivillige under VOgnildsbua-festivalen.