Berkåk Rock Fest har utviklet seg fra å være en slags reunion av ungdomsband med utspring fra Berkåk som herjet i distriktet på 80-tallet, til å bli en manifestasjon over heavyrockens gullalder, fremført av musikere som faktisk har fått tid til å øve.

Flere av bandene spiller jevnlig rundt omkring, og foruten lokal tilhørighet, har flere av musikerne som entrer scenen i Rennebus nye kultursal lørdag kveld, spilt med kjente band.

Flyttet til kultursalen

I helga arrangerer entusiastene Berkåk Rock for 6. gang, og mens det var Rennebuhallen som var arena de fire første gangene, ble fjorårets happening i kultursalen i samfunnshuset så vellykket at dette blir stedet å oppsøke, også i år.

– Både musikere og publikum likte kultursalen bedre enn den store hallen. Det blir mer tett og intimt på denne måten. Nå er det viktig at folk møter opp, slik at vi kan fortsette med dette arrangementet også i årene fremover, sier gitarist i Badluck, Knut Berntsen.

Berntsen er en beskjeden kar og nøyer seg med ett band, mens Paul Inge Størseth Kosberg ikke er snauere enn at han svinger trommestikkene i både Badluck og Top Fuel.

– Stikkene er ferdigsmidd og klare til bruk, smiler han,

Årets plakat inneholder bandene Top Fuel, Black Widow, Badluck, Garden of Chains, Cabinet of Ministers fra Kvikne og Eivind Bjerksetmyr m/band, hvorav de to siste er nye bekjentskaper i Berkåk Rock.

Dørene åpnes klokken 18.00, og det er verdt å merke seg at de som kommer for sent, faktisk kommer for sent.

– Det er viktig å presisere at billettsalget stopper klokken 20.00, og at etter dette tidspunktet kommer du ikke inn. Det har vert slik før også, men lurt å understreke. Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle som hjelper oss med arrangementet, forteller Berntsen.

Djevelsk rockeshow

Berkåk Rock er for mange en anledning til å treffe venner man kanskje ikke ser så ofte lenger. Utflytta rennbygger bruker denne anledningen til treffes, samtidig som man hører på den musikken som mange mener det ikke finnes maken til.

– Det vil også i år bli knallbra kvalitet både på musikk, lyd og lys. Seks band står klare til å gi dere et djevelsk rockeshow, der musikere vil gi dere coverlåter fra -70, -80 og -90 tallet. Noen vil også gi spilleplass til noen egenkomponerte låter. Det er ikke noe å spekulere på, det er bare å møte opp, sier arrangørene av den 6. utgaven av Berkåk Rock.

Kultursalen i Rennebu er for andre gang rigget og gjort klar til å ta i mot musikere og publikum til Berkåk Rock 2017. Foto: Berkåk Rock