Lørdag står oppdaling og bassist Ivar Hagen Bøe (31) på scenen i Oppdal kulturhus med det progressive rockebandet Tellus Requiem. Forrige gang gruppa spilte i Oppdal var i 2013, da de slapp sitt andre album «Invictus (11th hour)».

Med nytt materiale kommer de nå tilbake til hjembygda til Hagen Bøe for å holde releasekonsert for sin ferske EP.

– Det blir artig å spille på hjemmebane igjen. Vi trivdes veldig godt her for fire år siden. Man får en ekstra giv på scenen når man står foran kjentfolk, sier Hagen Bøe til Opdalingen.

Lover å lage show

Tellus Requiem består i dag av Hagen Bøe på bassgitar, Stig Nergård på gitar og Kjetil Krangsås på trommer. På den lille releaseturneen har de fått med seg den svenske YouTube-stjernen Rob Lundgren på vokal.

– Hvorfor skal folk komme på konserten?

– Jeg tror det blir en annerledes konsert enn det oppdalinger er vant med. Folk kan komme på konserten og få nye impulser. Stig spiller fletta av andre gitarister. Vi andre er også kjappe med fingrene. Vi skal lage et bra musikalsk show.

Nytt album om kreft

Det nye prosjektet «The Five Stages Of Grief» er et femdelt konseptuelt musikalsk epos, der vi følger en hovedkarakter som får en dødelig kreftdiagnose.

– Med en nylig kreftdiagnose innad i bandet har vi alle et nært forhold til kreft. Prosjektet vi holder på med nå er veldig viktig. I første omgang har vi tenkt å konsentrere oss om å lage ny musikk, så får vi se om vi legger ut på en større turné senere, sier han.

Hagen Bøe har vært en del av Tellus Requiem siden 2008. Bandet ble startet opp av Stig Nergård i 2007. Siden den gang har gruppa hatt mange vokalister, trommeslagere og synthspillere. Hagen Bøe og Nergård har derimot holdt ut.

– Jeg traff Stig for første gang da jeg gikk på musikklinja på Heimdal videregående skole. Allerede da syntes jeg han var en ekstremt god gitarist. Da jeg gikk på jazzlinja på Trøndertun noen år senere, spurte Stig om jeg ville bli med i bandet, forteller 31-åringen.

Hører på jazz og klassisk musikk

Tellus Requiem kan se tilbake på to kritikerroste album, tre singler utgitt av amerikanske Nightmare Records og flere turneer. Det har vært stille rundt bandet siden de var med sjangerhøvdingene Kamelot på europaturné i 2013.

– Flere kvelder i uken spilte vi foran 500–2.200 mennesker. Det var mange festlige kvelder, men først og fremst var det veldig mye arbeid. Som oppvarmingsband har du sjeldent fri mellom konsertene. Vi måtte bære og rigge mye av utstyret vårt selv, sier Hagen Bøe.

– Hva er det med progressiv rock som du liker så godt?

– Det handler om at jeg er glad i å spille teknisk vanskelig musikk. Jeg har jobbet mye med basslinjene i bandet, som gjør at jeg føler at musikken er veldig meg, forteller han.

Men Hagen Bøe headbanger ikke bare til rockelåter. Når han har tid hører han på mye forskjellig musikk.

– Jeg hører veldig ofte på jazz og klassisk musikk. Til tider kan man finne meg på en konsert med Trondheim Symfoniorkester i Olavshallen, sier han.

Ivar Hagen Bøe gleder seg til å komme hjem til Oppdal og spille ny musikk med bandet Tellus Requiem. Foto: Privat