Festivalsjef Stein Mellemsæter forteller at han er godt fornøyd med at festivalpublikumet får en sjanse til å bli bedre kjent med sangtalentet fra Oppdal.

Konserten på søndag er blitt en populær tradisjon, og det er først og fremst lokale artister som skal settes i fokus, forklarer Mellemsæter.

Vegard Trenmo Ring var faktisk med å vinne den første talentkonkurransen som ble arrangert på Aftersau, den gang sammen med Hanne Mjøen. Duoen framførte en Johnny Cash-låt som gikk rett hjem hos publikum og dommere.

Vegard var også med i Ragdolls som deltok i musikkonkurransen Bandwagen som vi i Opdalingen var med å arrangere i 2014. Rett etterpå reiste Vegard til Liverpool for å gå på Lipa, mest kjent som Paul McCartneys musikkskole.

I dags spiller Vegard i sitt eget band, Maldito, og musikkstilen er bluesrock. Bandet har blant annet spilt på Notodden Blues Festival.

Denne høsten man oppleve Vegard og deler av bandet i kulturhuset under Fjell- og Fårikålfestivalen. Det blir både selvskrevet musikk og coverlåter innen blues, country og rock.