Kinosjef Morten Haagensen ved Oppdal kino er i full gang med å planlegge årets utgave av filmfestivalen Ramaskrik, som går av stabelen 19. – 22. oktober. Før den tid skal flere skumle filmer vises i kinosalen i Oppdal kulturhus.

Oppdal kino er en av få kinoer i landet som har førpremiere på skrekkfilmen «IT» onsdag kveld. Filmen har norgespremiere fredag 8. september.

– Det er kjempeartig at vi har fått en eksklusiv mulighet til å vise filmen to dager før den slippes i Norge og over hele verden. Ramaskrik gjør nok at vi har et fortrinn når det kommer til å vise filmer tidligere samt det å få visninger som ingen andre får, sier Haagensen til Opdalingen.

Den nye filmen er en nyinnspilling av Stephen King-romanen med samme navn. Den første «IT»-filmen ble lansert i 1990, og handler om syv barn i byen Maine i USA, kalt «The losers club», som sliter med mobbere og klovneskikkelsen Pennywise.

– Originalfilmen er en av mine største filmopplevelser gjennom tidene. Jeg er ganske sikker på at den nye innspillingen blir den største skrekkfilmen som kommer i år. Det merker vi på responsen fra publikum i sosiale medier og oppmerksomheten filmen får verden rundt, forteller kinosjefen.

Haagensen håper å lage god stemning når klovnefilmen settes opp i kinosalen i kveld.

– Vi har tenkt å overraske publikum. Utlodding av en gul regnfrakk og røde ballonger i taket vil nok sette stemningen. Folk skal heller ikke se bort fra at det dukker opp en klovn, sier han og smiler lurt.