Førstkommende lørdag går Den Store Kinodagen av stabelen. Dette er en dag med halv pris på billettene og film hele dagen i begge saler. I Oppdal skal det vises 14 filmer denne dagen.

Filmer som blir vist på den store kinodagen er «Ekspedisjon Knerten» (førpremiere), «Lego Ninjago Filmen», «My Little Pony», «Askeladden – I Dovregubbens hall», «Elias og Storegaps hemmelighet», «Karsten og Petra lager teater», «Hva vil folk si», «Rom 213», «Bad Moms Christmas», «Richard Storken», «Thor: Ragnarok», «Snømannen» og «Jigsaw» (førpremiere). I år er halvparten av filmene norske.

– Vi har klemt inn så mye film som vi klarer. Vi starter allerede første film klokka ti på morgenen og nytt i år er at vi skal servere gratis frokost før den første filmen, forteller kinosjef Morten Haagensen til Opdalingen.

Dagens første film er førpremieren på «Ekspedisjon Knerten», som ikke har premiere for i midten av november. Haagensen forteller at de siste årene har brukt å ha vist en ny, norsk barnefilm på kinodagen.

– Vi skal vise film i 14 timer og vi kommer til å kjøre to og to filmer. I forbindelse med visningen av «My Little Pony», så blir det ponniridning og hesteskokasting etter filmen. I tillegg blir det også tegnebord og ansiktsmaling for dem som ønsker det, sier kinosjefen.

Tidligere har det vært stor variasjon over hvor mange som har tatt turen innom på kinodager. Haagensen forteller at det kan være alt fra 400–800.

– Det kommer an på hvilke filmer vi har, men som regel er kinodagen årets mest besøkte kinodag. Det eneste som slår den er Ramaskrik og premiere på «Børning 2». Vi ønsker å lage tidenes beste kinodag og dette er definitivt den beste dagen å jobbe på. Folk kan bare gå og se film etter film og for oss er det spesielt viktig å få unger inn på kino og introdusere de for film, sier han.