Paper Thin er en låt hun allerede har delt med fansen i en akustisk versjon. Den nye versjonen er produsert av danske Andreas Sommer og er første spor ut fra den kommende debut-Epen. Den selvtitulerte Epen slippes 20. mai og består av fem nye låter.

På denne Epen har hun samarbeidet med flere anerkjente produsenter og låtskrivere; deriblant Robert Habolin (Zara Larsson), Emily Warren (5 Seconds of Summer, OMI) and Nick Ruth (Nick Jonas, Ellie Goulding, Wiz Khalifa).

På den neste singelen “Hurts So Good” har hun jobbet med Lindy Robbins (Jason Derulo, Demi Lovato) and Julia Michaels (Justin Bieber, Gwen Stefani, Selena Gomez, Little Mix) og produsert av MAG (aka Johan Carlsson) (Flo Rida, Demi Lovato bla) fra Max Martin Studios.

Følgende låter er med på EPen:

1. Paper Thin

2. Hurts So Good

3. Jump

4. Atic

5. I Don't Wanna Know

- Jeg er vant til å gi ut én offisiell singel i året. Så nå å endelig skulle gi ut fem tracks, min første EP, er helt utrolig spennende og stas. Jeg kan ikke vente med å få den ut der så alle kan høre på den når de vil – så mye de vil, forteller Astrid S, som for tiden er hjemme i Rennebu på påskeferie.

Her skal hun slappe av med familien og spille sjakk mot farfaren.

Astrid S er bekreftet til å varme opp for Troye Sivan sin turné med 20 datoer runt om i Europa i april og mai.I tillegg spiller hun sin aller første egne konsert i Storbritannia på klubben «The Social», som ble solgt ut på mindre enn 24 timer, i London 20. april.

Her er full turnéoversikt for Astrid S de følgende månedene:

April

Fredag 15 - Olympia Theatre, Dublin, Ireland

Lørdag 16 - QMU, Glasgow, UK

Mandag 18 - Academy, Manchester, UK

Tirsdag 19 - O2 Shepherd’s Bush, London, UK

Onsdag 20 - The Social, London, UK (egen konsert)

Fredag 22 - O2 Shepherd’s Bush, London, UK

Lørdag 23 - O2 Institute, Birmingham, UK

Mandag 25 - Trix, Antwerp, Belgium

Tirsdag 26 - La Cigale, Paris, France

Fredag 29 - Teatro Barcelo, Madrid, Spain

Mai

Mandag 2 - Alcatraz, Milan, Italy

Tirsdag 3 - Kaufleuten, Zurich, Switzerland

Torsdag 5 - Backstage Werk, Munich, Germany

Lørdag 7 - Ottakringer Brauerei, Vienna, Austria

Mandag 9 - Live Music Hall, Cologne, Germany

Tirsdag 10 - Paradiso, Amsterdam, Netherlands

Fredag 13 - Docks, Hamburg, Germany

Søndag 15 - Huxley’s, Berlin, Germany

Tirsdag 17 - Vega, Copenhagen, Denmark

Astrid S ble raskt spådd en lysende fremtid både nasjonalt og internasjonalt etter “2AM” ble sluppet. Det siste årets merittliste bekrefter et stykke på vei at spådommene har tyngde i seg.

Astrid Shar blitt strømmet over 100 millioner ganger og 2AM har nådd fem ganger platinum. Den har blitt remixet av artister og produsenter som Matoma, Loveless, Sevnth Wonder og Dandy Lion for å nevne noen. I tilegg har Astrid sin duett med Matoma “Running Out“ strømmet over 50 milioner ganger

“Hyde” gikk rett inn på topp 10 i Spotify Norge og suksessen så langt har plassert Astrid S som den eneste norske Spotify Spotlight Artisten for hele Norden 2016.

I tillegg til suksessen med sine egne låter, har Astrid samarbeidet med blant andre Avicii hvor hun bidro på den akustiske versjonen av hans hitsingel "Waiting for Love". I tillegg var hun en del av Shawn Mendes sitt album “Handwritten" med duetten “Air", samt at hun har skrevet og lagt vokal på låten “Dawn" med iSHi.

Nylig vant Astrid S sin første MTV EMA Awards for Best Norwegian Act. Blant de nominerte var Kygo, Madcon og Sandra Lyng. Like etter vant hun to av fire priser på P3 Gull 2015: Årets nykommer og Årets låt. Høsten 2015 solgte ut sin første headlinerturné.