I år er det 25 år siden Fjellturgruppa i Oppdal ble startet opp. Søndag 24. september skal jubileet feires ved Lady Dala Pizzeria på Støljære i Åmotsdalen. Tidligere samme dag blir det jubileumsmars i Åmotsdalen. Turen vil bli ledet av Willy og Gunn Olsen.

– Vi håper mange møter opp og tar del i feiringen av turgruppa vår, sier Bente M. Sande, som er leder i Fjellturgruppa i Oppdal.

Turgruppa drives på dugnad og hensikten er å få folk opp av godstolen og ut i naturen. Det er et lavterskeltilbud der familier og mennesker med ulike forutsetninger kan dra sammen på turer i både Oppdal og Sunndal.

– Mange er kanskje ikke like godt kjent i Oppdal og får muligheten til å besøke steder de ikke har sett før, forteller Sande, som har vært med i laget i tre år.

Årlig har det brukt å vært 10-12 turer. Lengde og vanskelighetsgrad varierer, men det er bestandig med en eller flere turledere.

Før jubileumsmarkeringen arrangeres det lørdag 23. september tur til Kolfatberga (1309 moh.) i Vinstradalen. Informasjon om turene finner man på Facebook-siden til Fjellturgruppa i Oppdal.

– I tillegg til turer til fots har vi også turer på ski og sykkel. Tempoet på turene pleier å være jevnt og moderat, sier Sande.

Turlaget arrangerer ikke bare turer. Et prosjekt de holder på med nå er å bytte ut gamle og ødelagte postkaster rundt om på fjelltoppene. Dette gjør de for at det skal bli triveligere for folk å dra på tur.

– Vi har vært i kontakt med Frank Smed og spurt bedrifter om de vil sponse oss. Styret har et mål om å bytte ut tre-fire kasser i året. Det koster en del, så vi er helt avhengig av sponsorhjelp, forteller hun.

Sande tar imot påmelding til 25-årsjubileet som skal være hos Lady Dala på Støljære. Her vil det bli servert pizza, drikke og dessert.