Orkene invaderer i Azeroth i en film fullpreget av fantastiske spesialeffekter og kollosale kamper. Her er det masse action og overdådige kostymer, samt noe stiv dialog og skuespill. En ting skal filmen uansett ha skryt for, og det er at den fanger dataspill-følelsen nesten perfekt.

Warcraft: The Beginnig er regissert av Duncan Jones og er basert på de enormt populære dataspillene av samme navn. Filmen er en film som mange fans av spillene lenge har gledet seg til, og som samtidig har blitt sett på nesten som en messias som skal redde dataspill-baserte filmer fra en avgrunn preget av forferdelige anmeldelser og dårlig økonomi. Det er klart at forventningene er til stede.

Kampen for tilværelsen

Orkene har bodd i en verden ødelagt av krig, og ledes av sjamanen Gul’dan gjennom en portal til Azeroth, hvor orkene kan leve, men ikke i fred. For Gul’dans onde magi er drevet av død, og bare mer død kan bringe hele orkenes folk inn i den nye verdenen. De plyndrer og dreper, og støter kjapt på alliansens hær av mennesker, dverger og alver. Alliansen må så beskytte landene sine mot den groende trusselen, mens orkene samtidig er preget av intern konflikt, for ikke alle av dem er enige i Gul’dans onde planer..

Warcraft: The Beginning lykkes på flere felt, og det største av dem er historiefortellingen. Jeg har selv spilt spillene, og hadde på forhånd en del kunnskap om historien. Jeg mener likevel filmen gjør en god jobb i å innlede oss i konflikten, og gjør oss investert i karakterene på begge sidene. Selvfølgelig hjelper det om man allerede har et forhold til kildemateriale, men det er absolutt ikke et must. Karakterene lykkes også stort sett i å være interessante, men spesielt på orkesiden.

På menneskesiden har vi kong Llane (Dominic Copper) sammen med krigeren Anduin Lothar (Travis Fimmel) og magikeren Medivh (Ben Foster). Stort sett så kjøper jeg også her det jeg er vitne til, selv om skuespillet noen gang blir litt stivt. Ben Foster er nok den beste delen av det menneskelige rollegalleriet, i en solid rolle som en konfliktdrevet magiker.

Alle orkene er kommet til live på kinolerretet gjennom såkalt CGI-animasjon. Denne animasjonen er så fantastisk gjennomført, at orkene virkelig føles levende på ut. Karakterene er også fantastisk godt skrevet, og da spesielt “hovedorken” i filmen, Durotan (Toby Kebbel). Orkesiden av fortellingen er så fantastisk godt fortalt at jeg virkelig kjente «Ringenes Herre»-vibbene, et kompliment enhver film burde streve for å oppnå.

Storlagene kamper

Det er stadig ting som skjer på lerretet under filmen, om det så er kamper mellom orker og mennesker, eller magikere som sender lynbolter bortover landskapet. Jeg kunne likevel ønsket at de første tre kvarterene av filmen hadde hatt litt mer kjøtt på beinet. Her brukes fryktelig mye av tiden på å sette opp universet vi er inne i, men jeg var nok skyldig i å lure litt på om moroa ikke skulle begynne snart. Konflikten i filmen blir heller aldri helt oppsummert, men filmen handler også som tittelen sier om starten.

Men når det begynner, så begynner det for fullt. Vi blir tatt med fra lokasjon til lokasjon som fans av Warcraft øyeblikkelig vil gjenkjenne. Vi får se fullskala kriger mellom orker, mennesker og magikere i all sin CGI-herlighet. I øyeblikk er det nok litt «cheesy», men det er også her filmen virkelig fanger dataspill-følelsen, noe som nesten alle de spillbaserte filmene før har feilet på. Her er det flere fantasielement som hører Warcraft til, men som for andre kanskje kan oppleves som litt tullette.

«Warcraft: The Beginning» er virkelig episk, noe filmen også burde være. Drevet av solid historiefortelling, spennende karakterer og fantastisk dataanimasjon er filmen et nytt steg for spillbaserte filmer. Dette er en film som fansen kommer til elske, men som jeg også tror vanlige seere kommer til å like. Feilstegene her og der ødelegger vært lite. Jeg håper inderlig vi får se flere filmer i Warcraft universet, for her er det enda flere historier å hente, og også fordi filmen gjør en god jobb i å sette opp universet. Kanskje får vi en dag en film om Arthas?