Tirsdag kveld feires Halloween over hele verden. Den amerikanske tradisjonen har også blitt vanlig å markere i Norge, og ute i høstmørket i Oppdal vandrer det mange skumle skapninger i kveld.

Det lønner seg definitivt å ha et lite lager med godteri klart til barna, for det trenger ikke å bli morsomt å måtte velge "knep".

- Får vi ikke godteri blir det knep. Jeg har en juksefinger som jeg skremmer folk med, sier Fredrik Røsten, som gikk Halloween i Aunevegen sammen med Johannes Riise Skjøtskift, Aksel Strand, August Lund Storli og Iver Mæhle.

Barna kan fortelle at det er mange som har pyntet gårdsplassene sine med gresskar og lykter. Det synes de bare er stas.

- Vi går Halloween fordi det er artig å kle seg ut. I tillegg får vi mye godteri, sier August Lund Storli.

Gikk for første gang

I Tranevegen samlet søsknene Daniel og Sara inn godteri. Sistnenvnte hadde kledd seg ut som en ulv, mens broren hadde på seg et skjelett-kostyme.

- Det er første gangen vi går sammen. Det er morsomt, forteller barna.

- Hvorfor tror dere vi feirer Halloween?

- Det er fordi vi skal tenke på menneskene som er døde, sier Sara.

- Nei, det handler om å være skummel, skyter Daniel inn.

- Mange blir redde og skvetter

Andre som ringte på dørene hos folk var Amund Moen Krokhaug, Mari Berg Forren, Olav Lien, Frida Garmannvik, Christian Stensheim, Olaf Naalsund, Råmund Fløttum Orkelbog, Martin Stensheim, Iver Øien, Tracy Stensheim og Leif Louis Schønheyder.

- Det er mange som blir redde og skvetter når de åpner døra, forteller gjengen, som gikk i Tranevegen.

Margaret Negolo og Elvira Aalde gikk Halloween i Aunevegen. De hadde nettopp startet runden da Opdalingen pratet med dem. Også de synes det er artig å kle seg ut og få godteri.

- Hva gjør dere hvis folk ikke har godteri å gi dere?

- Vi bare går vi, uten å gjøre knep, sier jentene.

Opdalingen vil gjerne ha lesernes halloween-bilder. Bilder kan sendes på mail til redaksjon@opdalingen.no eller de kan tagges #opdalingen på Instagram.