Denne ukens blomst går til Gerd Måren og hennes medhjelpere som var ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av stortingsvalget i Oppdal kommune.

– Oi, nå ble jeg helt målløs. Dette var uventet, men selvfølgelig kjempetrivelig. Blomsten må jeg dele med alle som har hjulpet til, sa Måren da hun fikk overrakt den lille oppmerksomheten.

Som valgleder har Måren hatt mye ansvar det siste året før valget. Folk skal læres opp, frister skal holdes og praktiske ting må på plass.

– Forberedelsene starter tidlig og tar nesten hele året. Med endringer i valgloven er det mye nytt å sette seg inn i hver gang, forteller hun.

Måren har vært valgleder i Oppdal kommune siden EU-valget i 1994.

– Det var spennende tider. Jeg husker at Senterpartiet gjorde et godt valg den gangen, sier hun.

Få dager før årets valg ble alle kommunene pålagt å telle forhåndsstemmer og valgtingsstemmer på den foreløpige tellingen manuelt. Dette ble gjort fordi det var sådd tvil rundt datasikkerheten på maskinene som teller stemmesedlene.

– Vi fikk litt bakoversveis da vi fikk beskjeden, men vi valgte å iverksette plan B med en gang, og da følte jeg meg trygg, sier Måren, som kan opplyse at gjennomføringen gikk knirkefritt.

– Med et dyktig og rutinert mannskap gikk det kjempefint. Dette er ingen enmannsjobb, forteller hun.

Om to år venter kommunestyre- og fylkestingsvalg. Måren er glad det er en god stund til.

– Det er mye mer arbeid under lokalvalget. Nå blir det godt å senke skuldrene litt og jobbe med det jeg gjør til vanlig i kommunen, sier hun.