Rennebu skolekorps inviterer 21. oktober igjen til årets store korpskonkurranse for skolekorps. Første gang ideen til RennebuSpæll ble sett ut i live var i 1994.

– Det resulterer i at vi nå arrangerer den kreative konkurransen for 23. gang. RennebuSpæll er en konkurranse der korpsene får vist sin musikalske kvalitet, men like viktig er underholdningsmomentet og samspillet mellom aspirantene, forteller leder for RennebuSpæll 2017, Herborg Skorpe Skjolden.

Det blir neppe sammenlagtseier hvis korpsene kun sitter pent og pyntelig i ro på scenen og aspirantene blir hjemme. Ifølge Skorpe Skjolden er helheten korpsene klarer å skape i framføringen avgjørende.

13 korps og 860 musikere

Mange korps kommer igjen og igjen til Rennebuhallen denne oktoberlørdagen.

– Publikum får helstøpte og solide innslag som de kan la seg rive med av. Det blir en hel dag med musikk, dans, hopp og sprett, sier Skorpe Skjolden, og legger til at konkurransen ikke er forbeholdt de som er særskilt korpsinteressert, men for alle med sans for musikk og underholdning.

I år skal 13 korps og 860 unge musikere i aksjon gjennom dagen. Korpsene kommer fra Malvik i nord, Hitra i vest og Oppdal i sør.

– Det gjelder å holde god orden og logistikk på alle aktører, både de som står på scenen og de som er i dugnadsgjengene, forteller hun.

Samarbeid mellom tre kommuner

Rennebu skolekorps er et av korpsene som selvsagt skal vise sine ferdigheter. De siste årene har korpset hatt samarbeid med Kvikne skolekorps og Oppdal juniorkorps. Sammen er de KORps (Kvikne/Oppdal/Rennebu).

– Samarbeid må til når medlemstallene i de tre korpsene hver for seg gir litt tøffe vilkår for å få fulgt opp konkurransen sine kriterier. I fjor tok KORps hjemmeseier da de fikk tildelt temaprisen «Rockn`roll», sier Skorpe Skjolden

For øvrig var det Grenaderkorpset som vant foran Åsvang og Eberg skolekorps på 2. plass. Lade skolekorps fikk aspirantprisen og Sørburøy skolekorps fikk solistprisen.

Disko-tema

Temaet i år er «Disko Inferno». Det blir diskomusikk og man skal ikke se bort fra at det dukker opp en del rosa tights, bølga hår, slengbukser eller pastellfargede leggvarmere.

– Poenget er nettopp å få lyst til å danse. Dessverre har vi ikke eget dansegulv der publikum kan danse, men det er absolutt lov å klappe takta og lene seg på stolkanten, forteller hun.

RennebuSpæll har knyttet til seg dyktige dommere, som har dømt over flere år. To dommere dømmer aspirantbidragene, to dømmer underholdningsverdi og de to andre det musikalske i tillegg til å ha ansvar som hoveddommere.

– Det vitner om «en god dag på jobb» når alle de seks dommerne som var med i fjor, ønsker å bli med i år igjen, sier Skorpe Skjolden.

Dagen blir profesjonelt ledet av Rennebumartnan sin leder, Kenneth Teigen og journalist i Rennebunytt, Mona Schjølset. Teigen har vært programleder i over ti år og Schjølset har nesten like lang farstid.

– Det er vesentlig å for Rennebu skolekorps å ha et smidig arrangement med dyktige medarbeidere, forteller hun.