2. desember inviterer Terje Tysland til ønskekonsert i Oppdal kulturhus. I vår satte oppdalsartisten opp to tilsvarende konserter i Olavshallen i Trondheim. Det ble en kjempesuksess med to utsolgte saler.

- Etter konserten hjemme på tunet til Terje i sommer, leste jeg i lokalavisa at han etterlyste flere oppdalinger blant publikum. Dette vil jeg gjøre noe med og vi setter derfor opp ønskekonsert i Oppdal, sier Terje Utaker i Trønderfestivalen til Opdalingen.

- Et musikalsk fyrverkeri

Utaker er primus motor for flere av konsertene til Tysland. Når oppdalsartisten spiller på hjemmebane i starten av desember, vil det bli med full blåserekke og kor på scenen.

- Terje fikk toppkarakterer i media etter konsertene i Olavshallen. Det artig å kunne gjøre det samme i Oppdal. Det vil bli et musikalsk fyrverkeri på minst to og en halv time, forteller han.

Arrangøren håper befolkningen i Oppdal kjenner sin besøkelsestid når Tysland står på scenen i hjembygda.

- Når vi setter opp konsert i kulturhuset er det ingen unnskyldning for å ikke komme. Folk som bor i sentrum kan gå hjem etterpå, sier Utaker.

Publikum bestemmer låtene

Tysland har skrevet rundt 270 låter gjennom sin 40 år lange karriere. Vanligvis spiller han 20-25 låter på konsertene. Fram til Ønskekonserten i Oppdal kan publikum være med å bestemme hvilke låter han skal spille.

- Det er mange som spør om Terje kan spille ulike sanger, derfor er det fint å la folket velge hva de vil høre, sier han.

Du kan stemme på din favorittlåt ved å gå inn på trønderfestival.no.