Neste sommer kan du risikere å støte på ekte vikinger om du går i fjellet i området Svartbekkdalen i Rennebu.

En gruppe på sju personer, alle genuint interesserte i vikinghistorien, ifører seg klær og utstyr fra den gang, og tilbringer ett par dager i Rennebufjellene.

– Deltakerne kommer blant annet fra Brasil, USA, England og Tyskland. Noen har skandinaviske aner og benytter anledningen til å besøke slekt i Norge, forteller daglig leder i Hands on History, Heidi Brimi.

– Fantastiske muligheter

I helga er er det CNN som filmer Hands on History og hva de holder på med, til en serie de lager som heter Great Big Story. Det er heller ikke tilfeldig at Hands on History velger å legge flere av turene sine hit til distriktet.

– Vi kjenner Børge Dahle på Håggåsetra godt fra før, og har vært i området tidligere. Deltakerne var helt euforisk og synes Rennebu kan tilby helt fantastiske omgivelser. Filmen vi lager nå, handler om hva du pakker med deg på tur, og erfaringen er at folk synes dette er både underholdende og interessant. Den forrige filmen vi laget har nesten 700.000 visninger på Facebook, forteller Brimi.

I helga filmes det hvordan det er å dra på tur i vikingklær og vikingutstyr, og da er det kun folk fra Hands on History og de internasjonale journalistene fra CNN som er med. Neste sommer kommer så selve "vikingene" tilbake til Rennebu.

– Turen til sommeren blir en altoppslukende opplevelse der vi trigger interessen for vikingtiden, kombinert med opplevelser. Vi forsøker så godt vi kan å gjøre det hele så autentisk som mulig. Her lekes det ikke viking, smiler Brimi.

Uten våpen

Vikingene blir ofte fremstilt som blodtørstige barbarer, og en skulle tro at dagens vikinger bærer våpen på denne turen. Slik blir det ikke.

– Det hadde kanskje vært naturlig, men det blir for tungt. Vi prioriterer mat og klær, det er jo ikke akkurat Bergans-sekker vi har på ryggen heller, sier hun.

Det er sju deltakere som skal delta på sommerens ekspedisjon i de trønderske fjell.

– Det har med kvaliteten å gjøre. Vi er opptatte av å holde antallet nede og kvaliteten oppe, sier Heidi Brimi.

Se bildeserie øverst i artikkelen!