Stiller ut kunst inspirert av Uppdal

Forfatteren Kristoffer Uppdal bodde de siste årene av sitt liv i Oppdal - nå hedres han gjennom en kunstutstilling i kulturhuset.
Kultur

Jens Berget viser i utstillingen som åpnet fredag og står fram til 15, . januar fram fotografi med steinmotiver, der struktur og formasjon gjerne kommer ut som billedabstraksjoner, som igjen redigeres digitalt og fargelegges.

Utstillingen er bygget rundt arbeiderdikteren Kristofer Uppdal. Dette skjer ifølge en pressemelding fra kulturhuset «gjennom abstraksjoner, figurer eller former, og hvor sitater fra hans verk blir en sentral del av utstillingen. Sentrale stikkord blir kjærlighet, lidelse, arbeid, politikk, temperament - og at livet er skjørt, vi tåler ikke alt».

Kristofer Uppdal (19. februar 1878 – 26. desember 1961), bodde i Oppdal de siste år av sitt liv, og han er gravlagt ved Oppdal kirke.