SE VIDEOPREMIEREN TIL OPPDALSGITARIST:

Tok gitarsoloen på museet

I dag slapp oppdalsgitarist Stephen Carlson en ny video fra sitt ferske soloalbum.
Kultur

Det har vært et travelt år i studio for oppdalsmusiker Stephen Carlson som dropper tekst og lar gitarene synge på sin nye innspilling.

4.desember kom Stephen Carlson med soloalbumet Selah, med en rekke kjente, og noen ukjente salmer og hymner. Gitaristen som er født og oppvokst i Sverige har fått litt drahjelp derfra.

– Jeg kom i kontakt med Jonatan Samuelsson som er kjent fra bandene Narnia og Starmen som ville ha meg med på dette prosjektet. Vi tok en lunsj sammen og det var som om vi hadde kjent hverandre hele livet.

Utgivelsen kommer på det svenske plateselskapet Adora/JONO og det betyr en bred distribusjon.

– Hvordan er det å jobbe med disse salmene instrumentalt, uten tekst?

– Det er så vakre melodier at de fungerer veldig bra også uten tekst. De setter seg i hodet. Det har vært viktig å forsøke å skape en god stemning gjennom hele innspillingen.

– Du er vant med å spille raskt på gitar med rock og hardrock ellers. Hvordan er det å ta det helt ned?

– Her handler det ikke om å vise hvor raskt man kan spille på ett minutt, og det har vært en fryd å jobbe med. Så er det deilig å få en plate man kan sove til etter middagen.

Tidligere har han sluppet video til Brorson-salmen Mitt hjerte alltid vanker med bilder fra Oppdal, og fikk støtte både fra Røkke-fondet, kommunen og Oppdalsbanken.

Da var det Tom Kristoffer Olsen som bidro med film fra naturen flere steder i Oppdal. Den ferske låten Veni, Veni Emmanuel, er filmet av Jørn Hoel og han har tatt med seg Carlson på Oppdalsmuseet, mens medmusikantene er klippet inn fra andre steder.