DumDum Boys til Nerskogskonserten

Et av Norges største rockeband skal stå på scenen ved Grovasetra neste år.

DumDum Boys med vokalist Prepple Houmb i spissen kommer til Nerskogskonserten neste år.   Foto: NTB scanpix

Kultur

DumDum Boys er neste års artist på Nerskogskonserten. Det opplyser arrangøren selv på Facebook.

- Vi bad publikum om ønsker for neste års Nerskogskonsert, og fikk overveldende 200 svar. Vi plukka fra øverste ønskelistehylle, og har siden gått rundt og bobla som ei flaske Champagne, skriver Nerskogskonserten.

DumDum Boys er, sammen med Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og de Lillos, regnet som  en av "de fire store" navnene i norsk rock, og består av frontfigur Per Øivind (Prepple) Houmb (vokalist), Kjartan Kristiansen (gitar), Aslak Dørum (bass) og Sola Jonsen (trommer).

For sine tre første album ble DumDum Boys tildelt like mange Spellemannpriser, noe som er unikt i Spellemannprisens historie. Bandet er også kåret til Årets Spellemann og er tildelt Spellemannprisens hederspris.

Bandet er tildelt Sør-Trøndelag Fylkeskommunes kulturpris, og i 2011 ble DumDum Boys beæret med Alf Prøysens Ærespris.

Konserten med DumDum Boys i Grovasetra på Nerskogen arrangeres lørdag 29. august.

-

Hekla Stålstrenga trakk 1500 til Grovasetra

Rundt 1500 mennesker hadde tatt turen til Nerskogen og Grovasetra for å  høre Hekla Stålstrenga lørdag kveld.