- Jeg har trua på Burennet

Oddvar Myrmo understreker at det må et team til for å arrangere Burennet, og han deler derfor blomsten med alle som gjør en innsats for å holde tradisjonsrennet i gang. Foto: Jan Inge Flå 

Kultur

Burennet, det tradisjonelle turrennet som i glansdagene samlet over 600 deltakere, har i likhet med mange andre tilsvarende arrangement, opplevd en fallende interesse de senere årene.

Skientusiaster i Rennebu idrettslag bestemte seg for å ta grep i et forsøk på å øke deltakelsen i rennet, som i år ble arrangert for 40. gang.

Alternativet var rett og slett å legge ned hele sulamitten.

– Vi startet tidlig med å gjøre rennet kjent. Dette ble gjort ved å få det inn i skiforbundets terminliste på et tidlig tidspunkt, ved å opprette en aktiv webside på rennebu.com med egen boks, og å benytte sosiale medier aktivt. På denne måten nådde vi fem tusen brukere, forteller primus motor for Burennet 2019, Oddvar Myrmo.

Promotering

Nøkkelen var altså å gjøre rennet "viden" kjent i god tid, samtidig som man forsøkte å legge det til en dag der man klarte å styre unna andre arrangement i nærmiljøet.

Resultatet ble en fordobling i deltakelsen i forhold til året før.

– Vi kunne gjerne hatt flere deltakere, men det ble en grei start. Vi var heller ikke spesielt heldige med været, sier Myrmo.

Myrmo understreker at det ikke bare er hans innsats som er årsaken til oppturen for Burennet.

– Marit Bjerkås var sentral, spesielt i forhold til å promotere arrangementet på ulike plattformer og sosiale medier, og så har vi et sekretariat med Jan Olav Reistad i spissen, som blant annet sørget for å få ut resultatlistene med en gang. Det handler om struktur, sier han.

Arrangeres på kvinnedagen

At de er tidlig ute, understrekes også med det faktum at datoen for Burennet 2020 allerede er spikret. Og nå må damene følge spesielt godt med.

– Neste år arrangeres Burennet den 8. mars, altså på selve kvinnedagen. Da håper vi på et ras med damer på startstreken. De kan vente seg å bli gjort stas på denne dagen, blant annet med ekstra premiering, smiler han.

Apropos premiering; Burennet i år hadde et raust premiebord, der gode støttespillere i næringslivet i bygda stilte velvillig opp. I tillegg ble det delt ut penger som spurtpremier underveis, og til beste løpere i mål.

Burennet er likevel like mye et renn beregnet på trimmere. Antall deltagere er noenlunde jevnt fordelt mellom tur- og trimklasse, og Myrmo tror langt flere hadde stilt opp, om bare været også hadde spilt på lag, og vist seg fra en bedre side enn det gjorde denne søndagen i mars.

Har trua på fremtiden

Myrmo forteller at de har lagt opp til et treårig prosjekt, der det vil bli foretatt en evaluering etter hvert renn, for så å gjøre opp status etter rennet i 2021.

– Så får vi se om Burennet er liv laga, og kan holde det gående i mange år fremover, sier han.

– Sjøl har jeg trua, legger han optimistisk til.