- SpillOpp 2017 er forventinger, utfordringer og gjensynsglede

Ei helg fylt med mange konserter og korpsmusikk er nå over.
Kultur

Stevnet siste dag ble avsluttet med utekonserter i bakgården ved Grøseth Kafeteria, kirkekonsert i OMM og Storkorpsparade. Korpsene ble satt sammen til tre storkorps, hvert på rundt 80-90 musikere.

Leder i Oppdal musikkforening, Gry Hoel, benyttet anledningen til å takke de aktørene som har vært behjelpelig for at stevnet har blitt så bra som det har blitt.

- Først og fremt vil vi takke Cafe Klausulen, for at de leverte god mat på festmiddagen på lørdag, Skifer Hotel, Oppdal kulturhuset og ikke minst Grøseth Kafeterian, som åpnet bakgården sin for oss. Vi må også rette en stor takk til Olav Hoel som har stått for lyd og lyss og ikke minst dugnadsfolket vi har hatt og som vi har vært avhengig av. Vil også takke Magnhild Tågarda Utferdstrånge for at hun tok turen på festkonserten. Vår hovedsponsor har vært Oppdalsbanken, og de må også få en takk, sier Hoel.

SpillOpp 2017 er et regionstevne i regi av NMF. Men hadde Hoel blitt spurt i dag om hva det var, hadde hun svar følgende;

- SpillOpp 2017 er forventinger, utfordringer og gjensynsglede. Det er samhold og samspill. Takt og noen ganger utakt. Det er også samarbeid på tvers av kommuner, korps og alder. Det er mestring og utvikling, latter og humor og relasjoner mellom gamle og nye. Det er god mat og drikke, regn og sol, glede og klump i halsen. Og sist men ikke minst, så er det spilleglede og mye flott musikk, sier hun.

Storkorpsparaden gikk fra Høgvangparken, forbi Torgsenteret og til rådhusplassen. Her ble stevnet avsluttet slik den startet, med et fellesnummer av "Ja, vi elsker dette landet".

Festkonsert og middag

Etter å ha spilt flere konserter både ute og inne i dag, ble stevnets andre dag avsluttet med festkonsert og festmiddag i Oppdal kulturhus.

Oppdal musikkforening startet ballet, hvor de fremførte to nummer. Byåsen Musikkorps og Strinda ungdomsskorps tok deretter over stafettpinnen.

Magnhild Tågarda Utferdstrånge tok også turen, hvor hun blant annet fortalte litt om hva som skulle skje utover kvelden.

- En glede å se uniformkledde trøndere

Regionstevnet startet allerede fredag kveld, men fra og med i dag og fram til søndag kommer det til å være aktiviteter og konserter hele dagen.

Dagen i dag startet med innmarsj fra Skifer Hotel til rådhuset. Her ble alle korpsene presentert.

Representant fra NMF, Grethe Stav, synes det var fantastisk å få være tilstede og høre på innmarsjen.

- Det er alltid en glede å se uniformkledde trøndere og jeg er veldig glad for at vi har et stevne for voksenkorps. Sist det var SpillOpp i Oppdal var for fem år siden, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger da, sier hun.

- Jeg tror og håper dette blir en helg med mange fine konserter og mye fin musikk. Vi i NMF Trøndelag ønsker Oppdal musikkforening lykke til med arrangementet, sier Stav.

Ordfører Kirsti Welander fikk den store æren å stå for den offisielle åpningen av stevnet.

- I mine yngre dager spilte jeg også i korps. Jeg var fløytist i Kjellbotn musikkforening, som er ett av landets eldste korps. Men jeg har ikke holdt spillingen vedlike, fingrene er stive og klaffeputene på fløyta har begynte å morkne, sier hun.

Etter at ordføreren hadde åpnet stevnet, spilte korpsene "Ja, vi elsker dette landet" i et fellesnummer.

Se stor bildeserie øverst i artikkelen!