Derfor bør din bedrift velge
en lokal IT-leverandør

Annonsørinnhold

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Vitnett

Raskt, sikkert og stabilt internett er utrolig viktig for Sande Hus og Hytter. Derfor er de utrolig fornøyd med hjelpen og tjenestene fra sin lokale nettleverandør – Vitnett!

På Berkåk finner du den tradisjonsrike bedriften Sande Hus og Hytter. De kaller seg selv forlandets eldste hytteprodusent. Siden 1956 har de oppfylt hyttedrømmene til tusenvis av nordmenn. I tillegg lager de også hus, annekser og andre produkter.

Da de startet opp på 50-tallet var det nok ikke noen som tenkte at datamaskiner, internett og teknologi skulle bli en viktig del avdriften. Men i dag rommer kontorlokalene på Berkåk blant annet selgere, tegnere, produksjonsarbeidere og økonomer. Da kommer man ikke langt uten nettopp raskt og trygt nett.

- Vi er hundre prosent avhengig av internett. Kanskje mer enn det, til og med. Det er full krise hvis det ikke fungerer, sier Mona Schjølset, administrasjonssekretær i Sande Hus og Hytter, med et smil.

Fornøyd: Mona Schjølset i Sande Hus og Hytter er veldig fornøyd med tjenestene fra Vitnett.

- Vil det beste for oss

Internett er med andre ord en viktig livsåre i bedriften, og Sande Hus og Hytter lar en lokal bedrift sørge for at de alltid er påkoblet.

-  Vi har vært kunder hos Vitnett nå i over ett år. Vi valgte dem fordi vi fikk et veldig godt tilbud på fiber og sikkerhet. Og ikke minst på grunn av at de er en lokal aktør som strekker seg langt for kundene sine, sier Schjølset.

Spesielt det sistnevnte er viktig for bedriften. Hun forteller at Sande Hus og Hytter ønsker å bruke lokale krefter så langt det lar seg gjøre.

- Det føles mye tryggere å ha et slikt forhold meden lokal bedrift som Vitnett. De vil det beste for oss. Og det er mye enklere å slå på tråden til dem for å be om hjelp enn å måtte ringe til et kundesenter nede i Oslo eller et annet sted, sier hun.

arrow.png

Husk lyd!

Men det er ikke så nøye om de er lokale hvis produktene ikke leverer som de skal. Heldigvis har Schjølset bare lovord å si om overgangen til Vitnett.

- Vi er utrolig fornøyde med netthastigheten vår.Det har aldri vært noe tull, sier Schjølset.

- Spesielt tegnerne våre er fornøyde med resultatet. Før kunne de ta seg en lang lunsjpause mens de ventet på at tegneprogrammet skulle skape digitale modeller. Nå tar det bare et øyeblikk. Det er med andre ord en stor forbedring, forteller Schjølset.

Stiller opp: Jarleif Vågen, IT-konsulent i Vitnett, forteller at det er viktig for dem å være gode rådgivere for bedriftene i regionen.

People

Hjemmekontorhjelp

2020 har vært et spesielt år for hele verden. I mars måtte «hele» Norge på hjemmekontor – og Sande Hus og Hytter var ikke et unntak.

- Jeg tenkte at dette komme til å gå «åt skogen», men det gikk virkelig over all forventing, sier Schjølset.

- Hjelpen vi fikk i denne tida gjorde at vi rekordraskt var tilgjengelig på hjemmekontorene våre. Det var veldig effektivt. Jeg er imponert over hvor fort det gikk og det er kjekt å vite til senere at det ikke er noe problem å jobbe hjemmefra, legger hun til.

Hun sier selv at hun er ikke den på huset som har mest teknisk kompetanse. Derfor satte hun stor pris på oppfølgingen hun fikk i denne tida.

- Har man et problem eller spørsmål – så får man en god forklaring. De snakker på et språk som alle skjønner og stiller virkelig opp når det gjelder, sier Schjølset.

Jarleif Vågen, IT-konsulent i Vitnett, forteller at den lokale tilhørigheten er veldig viktig for dem.

- Vi har årevis med erfaring i lokalt næringsliv og er godt kjent i Oppdal og Rennebu. Vi vet hvilke behov bedriftene i regionen har og vi strekker oss langt for å være gode rådgivere, sier Vågen.

Portable communications device, Mobile phone, Technology, Smartphone, Gadget

Fordeler med Vitnett bedrift

  • Stabile og trygge server- og lagringsløsninger
  • Rask og sikker fibertilkobling, lokalt og regionalt
  • Rask bistand fra våre teknikere
  • Sikkerhetsløsninger med antivirus og brannmur
  • Enkel og trygg tilkobling til din bedrift fra hjemmekontor
  • Skreddersydde løsninger

Skreddersydde løsninger

Vitnett tilbyr bredbånd, serverdrift, sikkerhet og ikke minst – teknisk bistand – til små og store bedrifter i Oppdal og Rennebu.

Her får du skreddersydde tjenester som er tilpasset din bedrift:

Husk lyd!

sort.png

Skreddersydd eller ei, så er det en ting som legger grunnlaget for pakkene; fiber. Han forklarer at fiber er fremtidsrettet og pålitelig, samtidig som man enkelt kan få tilgang til Vitnetts datasenter og kan dra nytte av fordelene det gir.

- Det eneste kundene trenger er en fiberkabel inn i bygget, så fikser vi resten. Vi står for drift og service. Bedriftene slipper å investere penger i maskinvare og infrastruktur. Vi integrerer de tekniske løsningene og er opptatt av å være en god partner for alle våre kunder, sier Vågen.

Når man har raskt nett er det også viktig at det blir distribuert i lokalene på en god måte. Det er der Vitnett WiFi kommer inn i bildet.

-  Vi tør å påstå at dette er verdens beste WiFi, sier Vågen.

-  Hvorfor tør dere det?

- Det er på grunn av teknologien som benyttes. I motsetning til mange andre aksesspunkter, fungerer disse som en lommelykt. De setter fokus der folk oppholder seg og sørger for at de har pålitelig og stabilt nett til enhver tid – uansett hvor du befinner deg i lokalene, forklarer Vågen.

Og hos Sande Hus og Hytter kan de gå gode for uttalelsene fra Vågen.

- Det har aldri vært noe tull med tilkoblingen her på huset. Her har vi perfekt dekning over hele bruket, sier Schjølset.


Den største trusselen

Internett er ikke bare for dem som har gode intensjoner. Hackere, virus og dataangrep er ikke noe man får luket vekk med det første. Men mye kan gjøres ved å gjøre bedrifter og ansatte oppmerksomme på farene.

- I dag er det slik at de største truslene for bedriftens sikkerhet ikke kommer utenfra. Den kommer internt fra bedriften, ved at ansatte blir utsatt for svindelforsøk. Uvitenhet og uforsiktighet kan koste bedriften dyrt, sier Vågen.

Han eksemplifiserer det på følgende vis:

- La oss si at du får en epost som tilsynelatende er fra Posten. Der står det at det er en pakke på vei og ved å trykke på en lenke kan du se hvor den befinner seg nå. Det kan få fatale konsekvenser for den ansatte og bedriften, sier Vågen.

0

Han forteller at de kommer med tips og råd til bedriftene så ofte de kan, slik at de er godt rustet.

Hvis en bedrift skulle være uheldig, så har Vitnett heldigvis et ess i ermet.

- For bedrifter som har data i vårt datasenter kan vi «rulle tilbake» informasjonen fra kort tid før hendelsen skjedde. Da har de ikke tapt noe, sier Vågen.


Vågen forteller at forbrytere på internett hele tiden utvikler metodene sine og at Vitnett jobber hele tiden for å være så oppdatert som mulig.

- Sikkerhet er en utfordring for både ansatte og bedriftsledere. De færreste har muligheten eller evner til å håndtere dette selv. Kundene våre setter stor pris på at vi følger med på utviklingen og at vi kommer med gode råd.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Vitnett-logo-til-signatur.png